EN

Jak zůstat fit ve stáří

Adam Roslawski


Nebojte se pohybu ve stáří či v dlouhodobé nemoci!
Máte babičku nebo dědečka, kteří mají málo pohybu? Možná se bojí, že jim pohyb ublíží. Jak se správně pohybovat, abychom si nezhoršili dosavadní zdravotní stav? Lékařem napsané sestavy opatrného cvičení pro starší osoby, či nemocné cukrovkou, pacienty s vysokým tlakem, plicními chorobami, po infarktu, s křečovými žilami, s nemocemi pohybového aparátu a dalšími. Starším a nemocným umožní pohyb, který neuškodí.

Detailní informace

Žánr senioři
Jazyk čeština
Původní název Ruch przedłuża młodość, wydanie I.
Počet stran 72
EAN 9788025107744
Datum vydání 08.12.2005
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,12
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Tato ojedinělá publikace přináší seniorům rady a informace o tom, jak je důležitý pohyb, jak mohou navzdory svému věku či nemocem bezpečně a šetrně cvičit a sportovat a jak jim pohyb může pomoci při léčbě jejich chronických onemocnění. Je všeobecně známo, že nedostatek pohybu způsobuje potíže, zejména u lidí hodně starých a nemocných. Nemoc a stáří však s sebou přinášejí obavy, zda si pohybem ještě více neublížíme.

V knize naleznete:

- jednoduché cviky nenáročné na fyzickou kondici sloužící především k rozcvičení těla,

- dechová cvičení, která pomáhají zlepšit funkčnost dýchacího ústrojí a která jsou vhodná i pro ty, kteří se téměř nepohybují,

- relaxační cviky, které uvolňují svalové napětí,

- doporučené pohybové aktivity pro starší i nemocné, sportovní a oddechové činnosti, a dokonce i návody na nenáročné pohybové hry pro seniory

- informace o tom, jak může pohyb pomoci při léčbě chronických onemocnění (vysoký krevní tlak, infarkt myokardu, kornatění tepen dolních končetin, chronický zánět průdušek a rozedma plic, cukrovka typu 2, degenerativní změny kloubů a páteře, osteoporóza, Alzheimerova nemoc, Parkinsonova choroba).

Pro české čtenáře knihu upravil MUDr. Michal Večerek, praktický lékař, který se ve své praxi se seniory denně setkává, a proto tuto problematiku velmi dobře zná.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM