EN

Největší popová skupina všech dob!
Švédská skupina ABBA vytvořila skvěle chytlavou popovou hudbu, díky které se stala mezinárodní senzací. Kniha Legenda ABBA přináší podrobné vyprávění o každém jejich albu, vztazích mezi členy kapely i o tom, jak příběh ABBY pokračovaly po úspěšném uvedení muzikálu Mamma Mia!. Kniha fanouškům nabízí také 20 vložených vzpomínkových předmětů a více než 150 barevných fotografií.

Detailní informace

Žánr hudba
Jazyk čeština
Původní název ABBA Treasures
Počet stran 176
EAN 9788025131688
Datum vydání 08.09.2011
Věk od 15
Formát 190x238 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,678
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Švédská skupina ABBA vytvořila skvěle chytlavou popovou hudbu, díky které se stala mezinárodní senzací, přestože byla na míle vzdálená dnešním prefabrikovaným hvězdám. Jejich hudební vývoj, nádherný vzhled a celosvětový ohlas změnily populární hudbu jednou provždy. Kniha Legenda ABBA přináší podrobné vyprávění, jež důkladně zkoumá každé album, vztahy mezi členy kapely i to, jak příběh ABBY pokračoval po úspěšném uvedení muzikálu Mamma Mia!. Nové rozhovory s Björnem Ulvaeusem a Bennym Anderssonem z ABBY i s dalšími hudebníky a spolupracovníky kapely dodávají analýze vlivu ABBY na hudbu a globální popovou kulturu novou hloubku.

Legenda ABBA nabízí fanouškům jedinečný zážitek díky 20 vloženým vzpomínkovým předmětům, Z knihy tak můžete vyjmout například reprodukci sběratelských nálepek a výměnných karet, vstupenky do zákulisí, program z jejich turné v roce 1979 a mnoho dalších zajímavostí. S více než 150 barevnými fotografi emi zachycujícími kariéru legendární kapely představuje každá stránka oslavu králů i královen tanečního parketu.

Elisabeth Vincentelliová je autorkou knihy ABBA’s “ABBA Gold”, která vyšla v roce 2004. V současnosti působí jako hlavní divadelní kritička v deníku New York Post. V minulosti pracovala v listu Time Out New York, nejprve jako hudební redaktorka a pak jako redaktorka pro umění a zábavu. Články Elisabeth Vincentelliové o hudbě se mimo jiné objevily v antologiích The Rolling Stone Encyclopedia of Rock & Roll a Best Music Writing of 2007, stejně jako v časopisech a listech Rolling Stone, ELI SABETH VINCENTELLIOVÁ The New York Times, Entertainment Weekly, The Village Voice, Slate a The Believer.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM