EN

Modelování terénu

Průvodce profesionálního modeláře

Richard Windrow


Jak vytvořit realisticky dokonalé modelové krajiny
Publikace z pera zkušeného modeláře odkrývá tajemství tvorby modelové krajiny, přináší ucelená řešení i řadu tipů a triků pro začínající i zkušené modeláře. Seznamuje detailně krok za krokem např. s tím, jak si poradit se zákopem z 1. světové války, jak vytvořit podzimní les nebo realisticky vypadající poničenou ulici z 2. světové války. Kniha obsahuje také přehled nevýznamnějších českých prodejců modelářského materiálu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Advanced Terrain Modelling
Počet stran 200
EAN 9788025120750
Datum vydání 05.05.2009
Věk od 15
Formát 170x243 mm
Nakladatelství CPRESS
Edice Modelujeme
Hmotnost 0,72
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha Modelování terénu – Průvodce profesionálního modeláře nabízí množství nápadů a technik na vytváření miniaturních krajin úspěšného autora a modeláře, jehož výtvory se nacházejí v mnoha britských a evropských muzeí. Materiály a metody, které zde Richard Windrow představuje, mohou být použity pro jakýkoli druh a měřítko diorámy, pro libovolnou civilní nebo vojenskou předlohu ze všech dob. Uvedené postupy proto jistě ocení všichni modeláři, ať již železniční nebo nejrůznější bojové techniky, kteří chtějí zasadit své modely do realisticky ztvárněné krajiny.

Hlavní diorámy vytvořené pro tuto knihu, jejichž stavba je popsána a ilustrována krok za krokem, představují zákopovou scénu z první světové války, dřevěný středověký hrad s podhradím v malém měřítku, úžasnou lesní paseku, klid a barevnost dokonale přesvědčivé obezděné zahrady, jež je doplněna rostlinami, stromy a skleníkem, a chaos bombardováním zničené ulice za druhé světové války.

Kniha uvádí i rady, jak vytvořit dojem vody a zablácení, jak ztvárnit sníh, led a naopak oheň, dokonce vám poskytne návod, jak se vypořádat s technikou „falešné perspektivy“ v případě pokročilých kukátkových diorám.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM