EN

Americká pěchota ve Vietnamu 1965-1973

Gordon Rottman


Vítejte ve Vietnamu...
Publikace z dílny předního světového nakladatelství zaměřeného na vojensko-historickou literaturu Osprey přibližuje těžké a zdlouhavé boje amerických jednotek ve vietnamské džungli v 60. a 70. letech, a to především z pohledu řadového vojáka. Seznamuje čtenáře jak s výcvikem a výzbrojí těchto jednotek, tak i se zkušenostmi z vlastních bojů. Kniha obsahuje velké množství dobových fotografií, detailní ilustrace.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Původní název Warrior 98 US Army Infrantryman in Vietnam 1965-73
Počet stran 64
EAN 9788025117606
Datum vydání 28.08.2007
Věk od 15
Formát 170x243 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,37
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Vietnamská válka patří k významným konfliktům, které zasáhly do dějin Spojených států amerických. Kniha Americká pěchota ve Vietnamu 1965–1973 z renomovaného nakladatelství Osprey přináší působivý příběh běžného amerického pěšáka, který si prošel vietnamským bojištěm. Začíná jeho odvodem, základním výcvikem a pokročilým individuálním výcvikem v Armed Forces Induction Center ve Fort Polku (proslulý „Tigerland“). Stejně detailně pokračuje i při popisu každodenní reality služby ve Vietnamu, od rutinních úkolů na základně k misím „search-and-destroy“, raketovým útokům a přestřelkám.

Výzbroj, oděv a výstroj jsou popsány a vyobrazeny na barevných obrázcích. Výsledkem je podmanivá skica unikátní kultury a zkušeností těchto vojáků – od jejich slangu po vyhlídky na návrat do lhostejného, ne-li přímo nepřátelského domova.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM