EN

Česko-španělský odborný slovník, 2. díl

Zuzana Holá


Slovník vám nabízí terminologii takřka ze všech oborů
Společná anotace pro 1. a 2. díl Česko-šp. odborného slovníku Jedná se o dosud nejrozsáhlejší česko-španělský slovník odborné terminologie. Obsahuje odbornou terminologii z těchto oblastí: přírodní a společenské vědy, technické obory a kultura. Slovník je určen překladatelům a tlumočníkům, všem s velmi dobrou znalostí španělštiny. Využití najde na všech typech vysokých škol, především však na filozofických fakultách.

Detailní informace

Žánr slovníky
Jazyk čeština
Počet stran 800
EAN 9788025122563
Datum vydání 01.12.2009
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 1,385
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Slovník dostal prestižní ocenění v soutěži Slovník roku 2010!

Dvoudílný Česko-španělský odborný slovník je určen lidem s pokročilou znalostí španělského jazyka, především firemním a profesionálním překladatelům a tlumočníkům, případně lidem z univerzitního prostředí. Neobsahuje obecné výrazy uvedené v běžných česko-španělských slovnících. Je zaměřen převážně na klasickou i současnou odbornou terminologii a najdete v něm odborné výrazy z nejrůznějších oborů, například:

- věda

- technika

- ekonomika

- kultura

- přírodní vědy

- společenské vědy

Slovník, který vytvářela překladatelka a tlumočnice Zuzana Holá více než třicet roků, vznikal postupně na základě podnětů jejích kolegů a přátel, kteří se na ni s důvěrou obraceli s žádostí o nalezení správného španělského ekvivalentu pro obtížné výrazy.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM