EN

Efektivní inovace

Odpovědnost v managementu

Michaela Stříteská, Zdenek Dytrt


Příčiny neúspěchu nehledej jen v číslech! Příčina je hlavě...
Publikace vede k zamyšlení všech, kteří se zabývají managementem a podnikáním a hledají příčiny ekonomických neúspěchů, sociálních a politických krizí. Autoři považují za jejich hlavní příčinu absenci etiky v našem myšlení. Významnou příčinou konzumního myšlení je rutina a stereotyp v práci. Absence kreativity potom dále zpomaluje dynamiku vývoje a tím negativně ovlivňuje podnikatelské prostředí a mezilidské vztahy.

Detailní informace

Žánr management
Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788025127711
Datum vydání 22.10.2009
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,46
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

„Při tvorbě a realizaci hodnot vede manažerská etika lidi ke společenské a sociální odpovědnosti!"

Publikace Efektivní inovace – Odpovědnost v managementu vede k zamyšlení všechny, kteří se zabývají managementem a podnikáním a hledají příčiny ekonomických neúspěchů, sociálních a politických krizí. Autoři publikace považují za jejich hlavní příčinu absenci etiky v našem myšlení. Dospěje-li ne-etika do určité hodnoty, ovlivňuje hlavně tu část společnosti, která se zabývá managementem a podnikáním. Za významnou příčinu konzumního myšlení považují rutinu a stereotyp v práci. Absence kreativity a strach z inovací zpomaluje dynamiku vývoje managementu za rozvojem technických věd a tím negativně ovlivňuje podnikatelské prostředí a mezilidské vztahy.

Klíčem k řešení stávajících a k předcházení opakování minulých negativních situací je odpovědný přístup k manažerským rozhodnutím a podnikatelským krokům. Takto pojatá odpovědnost se ale nevyčerpává pouze v horizontu krátkodobého zisku, ale bere v potaz prostředí, v němž podnik funguje, a pracuje na budování dobrých vztahů se všemi stakeholdery. To je úkol, jemuž se v současnosti nemůže žádný odpovědně myslící manažer nebo podnikatel vyhnout.

Tato publikace je tedy určena manažerům a podnikatelům, ale i učitelům a posluchačům především vysokých škol ekonomických směrů a všem ostatním, kteří mají zájem na žádoucím vývoji ekonomiky a etického podnikání

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM