EN

Účetnictví

Velká kniha příkladů

Renata Židlická, Jiří Strouhal


Aktuality pro praxi, s nimiž se mezi účetními položkami neztratíte!
Účetnictvím rozumíme nepřetržité modelové zobrazení reálného pohybu hodnoty, který se uskutečňuje v reálném ekonomickém systému... Příručka vás seznámí s účetními principy a zásadami, které se opírají o praxi. Dozvíte se jak sestavit účetní výkazy, jak pracovat s účetními doklady, jak účtovat jednotlivé oblasti a jak provést účetní uzávěrku a závěrku. K publikaci je přiloženo CD s platnou legislativou a vzory formulářů.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 464
EAN 9788025115152
Datum vydání 24.04.2007
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,74
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

- Co je nového v účetnictví 2007?

- Jaké jsou hlavní rozdíly mezi českou účetní legislativou a IFRS/IAS?

- Ocenili jsme správně dluhopis a opci?

- Máme v příloze k účetním výkazům všechny podstatné informace?

Odpověď na tyto a spoustu dalších otázek můžete najít v publikaci, kterou držíte v ruce. Je určena nejen účetním odborníkům a studentům účetnictví, ale i široké veřejnosti, která chce – pohledem do účetních výkazů – porozumět tomu, v jaké finanční situaci se ten který podnik nachází a udělat si obrázek o jeho možném budoucím vývoji.

Ing. Renata Židlická

VŠE Praha, Katedra didaktiky ekonomických předmětů

O autorech:

Ing. Renata Židlická - v roce 2004 ukončila obhajobou diplomové práce na téma „Vztah interního a externího auditu“ inženýrské studium na Vysoké škole ekonomické v Praze, obor Účetnictví a finanční řízení podniku. Během studií působila jako pedagog a asistent auditora. V současnosti vyučuje na Katedře didaktiky ekonomických předmětů VŠE v Praze a na Katedře řízení podniku a podnikové ekonomiky VŠFS v Praze.

Ing. Jiří Strouhal Ph.D. – v roce 2003 ukončil inženýrské studium na VŠE v Praze. Během studií působil jako finanční analytik a později jako finanční ředitel v asistenční službě. V roce 2005 obhájil disertační práci na téma „Opce ve finančních a účetních souvislostech“. V současnosti vyučuje na Katedře finančního účetnictví VŠE v Praze a na Katedře obchodu a financí ČZU v Praze. Současně působí jako externí analytik v oblasti financí a účetnictví a jako lektor. V roce 2004 získal dekret školitele IFRS (v rámci projektu Phare). Je autorem řady článků v odborných časopisech a spoluautorem publikací MERITUM.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM