EN

Leadership

Učte se od velkých vůdců

John Adair


Učte se od velkých vůdců.
Příklady jednání a postupů známých historických osobností vás přinutí se zamyslet nad vaším způsobem vedení lidí a pravděpodobně vás přimějí zavést jejich zkušenosti do praxe. Je zajímavé zjistit, s jakými potížemi se při práci s lidmi potýkaly takové osobnosti jako např. Sokrates, George Washington, Margaret Thatcher, Gándhí... Inspirujte se jak při vedení lidí využívat motivaci, intuici, humor a představivost.

Detailní informace

Žánr management
Jazyk čeština
Původní název Leadership
Počet stran 296
EAN 9788025112564
Datum vydání 20.12.2006
Věk od 15
Formát 170x243 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,888
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kdokoliv z nás, kdo usiluje o vedoucí postavení a cítí potřebu nějaké formy vůdcovství, může svoji výkonnost studiem minulosti jen zdokonalit. V této podnětné a prospěšné knize John Adair pokládá otázky na téma, kdo byli významní vůdci naší historie a co se od nich můžeme o podstatě a praktikování vůdcovství naučit v dnešní době.

Ptá se, jakou míru skutečného vůdcovství lze rozpoznat a rozvíjet a při té příležitosti zkoumá dílo i úspěchy tak rozdílných vůdců, jakými byli Lao-c' a Machiavelli, Margaret Thatcherová a Nelson Mandela.

Pro ilustraci rozdílných aspektů vůdcovství použil Adair tematickou strukturu: vůdcovství prostřednictvím znalostí (Sokrates), vůdce služebník (Lao-c'), vůdce gentleman (Washington), charismatický vůdce (Lawrence z Arábie) a ženy jako vůdci (Thatcherová). Různé styly vůdcovství zkoumá na příkladech Lincolna, de Gaulla, Hitlera a Gándhího; zkoumá zásadní vlastnosti, jakými je inspirace, komunikace a rozhodování, ale nezapomíná ani na důležitost smyslu pro humor, intuici a představivost.

Tato kniha nutí k zamyšlení, je bohatá na příklady a má velmi široký úhel pohledu: klíčové vlastnosti, které často chápeme jako abstraktní pojmy – motivace, komunikace, schopnost rozhodovat, inspirace – zde téměř doslova ožívají.

O autorovi:

John Adair je obecně považován za jednu z nejvýznamnějších osobností rozvoje managementu a vůdcovství ve vojenské i v obchodní sféře.

Vystudoval historii na univerzitě v Cambridgi a další tituly získal na univerzitách v Oxfordu a v Londýně. Stal se světově prvním profesorem vůdcovství na univerzitě v Surrey a je mezinárodně uznávaným konzultantem. Je autorem mnoha vysoce ceněných knih zabývajících se managementem a vůdcovstvím.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM