EN

Mosty

75 nejimpozantnějších mostů, lávek a viaduktů světa

Ian Penberthy


Nejpozoruhodnější mosty světa na unikátních fotografiích!
Unikátní plnobarevná publikace představuje výběr 75 nejstarších, nejdelších, nejvyšších či naopak nejmenších mostů, lávek a viaduktů světa. Stovky překrásných fotografií zachycují celkový pohled na most i jeho detaily, mapky ukazují geografickou polohu daného mostu. Zajímavý doprovodný text shrnuje informace z historie, nechybí ani technické údaje jako výška, délka, doba stavby, náklady a použitý materiál.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788025122013
Datum vydání 22.10.2009
Věk od 15
Formát 287x355 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,66
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Mosty a viadukty patří mezi nejobdivovanější díla člověka. Od nejmenších mostků přes potoky po ty nejmohutnější stavby, jež překlenují údolí a propasti, nám tyto divy technologie usnadňují cestu. Tato kniha je věnována 75 nejdelším, nevyšším a nejimpozantnějším mostům a viaduktům světa, ale nezapomíná ani na ty nejmenší, nejstarší či nejokázalejší stavby.

Stovky překrásných barevných fotografií vám přiblíží nejen mosty v celé jejich kráse spolu s krajinou, v níž jsou zasazeny, ale také polohu země, ve které stojí. Pokochejte se nádherou takových staveb, jako je 2000 let starý a dodnes používaný Puente de Alcántara ve Španělsku, závratný 343 metrů vysoký Viaduc du Millau, zavěšený dálniční most, který překlenuje údolí řeky Trn v jižní Francii, 36 kilometrů dlouhý most přes mořský záliv Zhaozhou v Číně nebo náš překrásný Karlův most v Praze. U každého mostu jsou uvedena fascinující fakta a čísla – jeho výška, délka, rozpětí, cena, doba stavby a použité materiály – i historické okolnosti jeho vzniku.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM