EN

Mistrovství ve VMware vSphere 4

Kompletní průvodce profesionální virtualizací

Scott Lowe


Virtualizace pomocí VMware naplno!
Chcete si prohloubit znalosti v oblasti tvorby a správy virtuální infrastruktury? Tato kniha popisuje instalaci, konfiguraci, správu a monitorování virtuálního prostředí produktové řady VMware vSphere od začátku až do konce. Naleznete v ní reálné scénáře od případových studií až po interview zaměřených na praktické použití nástrojů, technik a znalostí. Publikace také obsahuje zkušební testy.

Detailní informace

Žánr administrace
Jazyk čeština
Původní název Mastering VMware vSphere TM4
Počet stran 664
EAN 9788025129159
Datum vydání 15.11.2010
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Mistrovství
Hmotnost 1,16
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Chcete proniknout do tvorby a správy virtuální infrastruktury? Rozhodli jste se ve firemní síti využít výhod nejpoužívanějšího virtualizační řešení? V této podrobné příručce se dozvíte vše o instalaci, konfiguraci, správě a monitorování virtuálního prostředí produktové řady VMware vSphere.

Naleznete v ní reálné scénáře – od případových studií až po interview – zaměřené na praktické použití nástrojů, technik a znalostí. Publikace také obsahuje zkušební testy, v nichž si můžete ověřit, jak jste probíranou látku zvládli. Knihu ocení nejen odborníci, kterým pomůže při implementaci, administraci, údržbě a odstraňování chyb v podnikovém virtualizačním scénáři, ale také začátečníci, kteří si uvědomují, že virtualizace může ušetřit prostředky na informační technologie, ale zatím nevědí, jak na to. Kniha se mimo jiné věnuje následujícím tématům:

- Instalace, konfigurace a správa VMware ESX a ESXi

- Plánování a návrhy nasazení serveru vCenter Server

- Rady k práci se systémem vCenter Update Manager

- Vytváření a administrace virtuálních sítí a datových úložišť

- Migrace a import virtuálních strojů do stávající infrastruktury

- Správa řízení přístupu a alokace prostředků

- Sledování výkonu a zabezpečení systému VMware vSphere

- Automatizace VMware vSphere pomocí PowerShellu a PowerCLI

Jako prémii autor přidal tři přílohy: jedna nabízí řešení všech cvičení z knihy, další obsahuje podrobný popis běžných příkazů v Linuxu a v ESX a poslední popisuje osvědčené postupy ve VMware vSphere 4. O autorovi:

Scott Lowe je autor, školitel a konzultant, který se zabývá virtualizací a dalšími podnikovými technologiemi. Účastnil se několika projektů týkajících se virtualizace v malých i velkých firmách. Je certifikovaným odborníkem společností VMware, Microsoft a NetApp. Za činnost v komunitě VMware autor navíc získal ocenění VMware vExpert, kterým se může pochlubit pouze přibližně 300 lidí na celém světě.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM