EN

Kreativní doba expozice

Naučte se používat všechny rychlosti závěrky

Derek Doeffinger


Každý expoziční čas vám nabízí řadu kreativních možností.
Ovládněte čas a naučte se kreativně používat všechny rychlosti závěrky. Široká paleta dostupných hodnot je skutečnou výzvou a zároveň skvělou příležitostí pro nejrůznější experimentování. Zkuste pomocí dlouhé expozice rozmazat známé tvary k nepoznání nebo naopak zachytit i ty nejrychlejší objekty ve vašem okolí. S knihou Dereka Doeffingera si snadno osvojíte všechny potřebné dovednosti k zábavné práci s dobou expozice.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Creative Shutter Speed
Počet stran 232
EAN 9788025128688
Datum vydání 14.12.2010
Věk od 15
Formát 210x235 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,76
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Chtěli byste umět proměňovat běžné snímky v neobyčejné záběry, zachytit pohyb a emoce nebo prostě jen fotografovat jinak, než jste byli doposud zvyklí? Nástroj, který vám s tím vším pomůže, máte blíž, než si možná myslíte. Správnou volbou rychlosti závěrky dokážete z jakéhokoli tvaru vykouzlit barevnou abstrakci, vytvořit efektní dojem pohybu nebo polapit i ty nejrychlejší objekty. Pojďte nahlédnout do pestrého světa expozičních časů a naučte se vidět svět kreativně.

Zkušený autor vás v knize provede vším, co potřebujete znát k tomu, abyste zvládli využít možnosti všech dostupných expozičních časů. Kromě specifických vlastností různých rychlostí závěrky se dozvíte, jak pracovat s jednotlivými expozičními parametry a jaké funkce fotoaparátu vám pomohou při samotné volbě požadovaných hodnot. A na řadě ukázek se s vámi autor podělí o postupy a neobvyklé techniky, které mohou posloužit jako inspirace pro vaše vlastní pokusy o ovládnutí času. Kniha vám pomůže:

- Využít všechny rychlosti závěrky od 1/8000 s až po 8 hodin

- Správně předvídat výsledky různých kombinací času a clony

- Zmrazit objekty v pohybu nebo je naopak efektně rozmazat

- Vybrat a používat příslušenství pro lepší práci s rychlostí závěrky

- Ovládnout nezvyklé fotografické postupy pro kreativní snímky

O autorovi:

Derek Doeffinger pracoval více než 20 let pro společnost Kodak jako fotograf a spisovatel a v současnosti je autorem na volné noze. Digitální fotografii se věnuje od jejích počátků a ve svých textech se snaží pomáhat amatérům i profesionálům s hledáním neotřelých postupů a nových pohledů na možnosti fotografování. Na kontě má již více než deset populárních knih, mezi kterými jsou kromě praktických návodů i obrazové publikace z cest.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM