EN

Jak vyzrát na Microsoft Windows PowerShell 2.0

Patrik Malina


Využijte příkazový řádek Windows nové generace
S touto příručkou z pera českého odborníka proniknete do skriptovacího jazyka PowerShell 2.0. Čeká na vás spouštění příkazů a skriptů v PowerShellu za jakýchkoliv podmínek (interaktivně, automaticky, lokálně, vzdáleně), správa systému Windows, adresářová služba Active Directory, správa sítí pomocí PowerShellu a další témata. Na CD naleznete všechny skripty z knihy, užitečné nástroje a další knihu o PowerShellu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 464
EAN 9788025127322
Datum vydání 25.05.2010
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,74
Typ Kniha + DVD
Vazba brožovaná lepená

Rychlý zdroj informací pro zaneprázdněné administrátory

Toužíte poznat tajná zákoutí PowerShellu 2.0 a nechcete složitě a zdlouhavě hledat na Internetu? Chcete se tento skriptovací jazyk naučit od českého odborníka a školitele, který v této knize shromáždil sbírku nejužitečnějších skriptů a postupů?

Přesně pro vás zkušený autor připravil publikaci, která kromě jedinečného obsahu vyniká metodickou zručností: za každou podkapitolou naleznete shrnutí probírané látky a důležité body, které je vhodné si zapamatovat. Za každou kapitolu navíc autor zařadil otázky a odpovědi, takže si ihned můžete vyzkoušet, nakolik jste výklad s praktickými příklady pochopili. V knize naleznete mimo jiné tato témata:

- Spouštění příkazů a skriptů v PowerShellu lokálně i vzdáleně

- Zpracování událostí v PowerShellu

- Správa služeb ve Windows

- Práce s certifikáty, místními účty a skupinami

- Správa síťové konfigurace Windows

- Sdílení složek a tiskáren

- Propojení PowerShellu se službou Active Directory

- Objekty Group Policy

- Databáze v PowerShellu

Na DVD naleznete všechny skripty z knihy, užitečné nástroje (například PowerGUI, AD Cmdlets, SDM GPMC PowerShell Cmdlets 1.3, Primal Forms Community Edition a další) a ještě jednu knihu o PowerShellu ve formátu PDF, na jejíž látku v některých částech autor navazuje. O autorovi:

Patrik Malina (Mgr., MCSE, MCT) je dlouholetým lektorem počítačové školy Gopas a specialistou na správu sítí s produkty společnosti Microsoft. Podílí se na tvorbě a výuce kurzů z oblasti nejpokročilejší správy systémů Windows, dále se věnuje implementačním projektům především v oblasti Active Directory a automatizace pomocí skriptů. Je členem sdružení WUG a dlouhodobě se zabývá technologiemi a filozofií skriptování nejen ve Windows.

Stránky autora knihy:

http://patrikmalina.eu

Blog autora knihy (připomínky ke knize, další články nejen o PowerShellu)

http://patrikmalina.cz

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM