EN

Active Directory

Kapesní rádce administrátora

William R. Stanek


Active Directory prakticky a podrobně
Rozměrově praktický, kapesní průvodce přináší hotová řešení každodenních problémů se správou Active Directory ve Windows Serveru 2008. Jeden z nejzkušenějších autorů vám v postupech krok za krokem mimo jiné ukáže, jak pracovat s doménami, řadičemi domén, servery globálních katalogů či základními nástrojemi příkazového řádku. V knize naleznete také velké množství referenčních zdrojů a užitečné tipy z praxe.

Detailní informace

Žánr administrace
Jazyk čeština
Původní název Active Directory Administrator's Pocket Consultants
Počet stran 352
EAN 9788025125557
Datum vydání 14.10.2009
Věk od 15
Formát 147x210 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,46
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Jste administrátory a hledáte přehlednou příručku s konkrétními postupy správy pomocí Active Directory? Toužíte po přímočarých, efektivních a rychlých řešeních?

Tento rozměrově praktický, kapesní průvodce přináší okamžité odpovědi na každodenní problémy se správou Active Directory ve Windows Serveru 2008. Jeden z nejzkušenějších světových autorů vám v postupech krok za krokem ukáže, jak pracovat s doménami, řadiči domén, servery globálních katalogů či základními nástroji příkazového řádku. V knize zaměřené na úspěšný výsledek činnosti naleznete také velké množství referenčních zdrojů a užitečné tipy z praxe.

V knize najdete mimo jiné tato témata:

- Instalace doménových struktur, stromů a podřízených domén

- Nasazení řadičů domén s možností zápisu a jen pro čtení

- Konfigurace a řešení problémů se servery globálního katalogu

- Správa lokalit, podsítí a replikací služby Active Directory

- Údržba a obnova služby Active Directory Domain Services

- Správa vztahů důvěryhodnosti a ověřování

- Využití nástrojů příkazového řádku

Všechny prvky českého operačního systému jsou doplněny o jejich ekvivalenty v anglické verzi, takže knihu snadno využijí administrátoři obou jazykových mutací Windows Serveru 2008.

Knihy z edice Kapesní rádce administrátora se vyznačují snadnou orientací v jednotlivých tématech, praktických tipech, upozorněních a příkladech řešení konkrétních problémů, s nimiž se při administraci můžete setkat.

O autorovi:

William R. Stanek, certifikovaný společností Microsoft jako Most Valuable Professional, má více než dvacetiletou bohatou praxi v oblasti pokročilého programování a vývoje. Je autorem více než 65 knih a hlavním autorem edice Kapesní rádce administrátora nakladatelství Microsoft Press. Jeho praktické rady již pomohly milionům programátorů, vývojářů a síťových techniků na celém světě.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM