EN

Microsoft Excel 2007 pro manažery a ekonomy

Milan Brož, Václav Bezvoda


Poznejte nástroje Excelu v akci!
Schopnosti tabulkového procesoru Excel zdaleka nekončí u čísel v buňkách a krkolomně sestavených vzorečků. V knize uvidíte v akci nástroje a funkce Excelu sloužící k řešení konkrétních problémů z manažerského rozhodování, marketingu, účetnictví, plánování výroby, zásobování či personalistiky, ať už jde o výpočty, analýzy či prezentaci dat. CD obsahuje příklady z knihy a softwarové nástroje, které vám usnadní práci.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 440
EAN 9788025121160
Datum vydání 23.04.2012
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,7
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

Potřebujete z Excelu „dostat“ více, než vám nabízejí běžné příručky? Kromě obvyklých výpočtů nachází Excel nejsilnější uplatnění v ekonomice, financích, obchodě a managementu, tedy v oblastech, kterými se do hloubky zabývá právě tato příručka.

V 5. aktualizovaném vydání bestselleru, který nachází v knihovničkách čtenářů místo již více než deset let, se autoři vůbec poprvé zaměřují na Excel 2007. Řeší přímo konkrétní úlohy a problémy, s nimiž se firemní ekonomové, účetní, obchodníci, finanční analytici a manažeři setkávají ve své praxi, například výpočet odpisů, provize obchodní sítě, analýzu kurzu akcií, simulaci hospodářských výsledků, výpočty s cennými papíry, určení optimální velikosti dodávky, rozpočet provozovny a mnohé další.

S touto knihou poznáte a prakticky si vyzkoušíte:

- Vytváření různých typů modelů

- Specializované výpočty s funkcemi (finanční, statistické, matematické)

- Hledání optimálního řešení

- Porovnávání různých variant (scénáře)

- Vliv změny vstupu na výstup (citlivostní analýza)

- Předpovědi budoucího vývoje (trend)

- Efektivní analýzu dat (seznamy a kontingenční tabulky)

- Přehledné tabulky (s podmíněným formátováním, přehledy a skupinami)

- Prezentaci výsledků v atraktivních formátech a grafech

Přiložené CD obsahuje mnoho užitečných dokumentů a aplikací: všechny příklady z knihy, obrázky a loga použitá v příkladech v knize, prohlížeč Excel Viewer, grafickou kalkulačku, Microsoft Office Compatibility Pack a další nástroje a doplňky.

O autorech:

Milan Brož

je vedoucím katedry výpočetní techniky na soukromé Vysoké škole obchodní v Praze. Je externím redaktorem magazínu CHIP a pracuje jako konzultant, školitel a programátor pro firmy. Práci s počítači, převážně s tabulkovými procesory, věnoval několik seriálů, množství článků a toto je jeho 34. kniha.

Václav Bezvoda,

docent Univerzity Karlovy, přednáší na Vysoké škole obchodní, Bankovním institutu VŠ a na Vyšší obchodní podnikatelské škole v Praze matematiku a teoretické předměty z oblasti financí. Zabýval se zpracováním dat z oblasti přírodních věd, zejména geologie a geofyziky. Je autorem řady vědeckých a odborných publikací.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM