EN

Velká kniha digitální fotografie

3. aktualizované vydání


Již 3. aktualizované vydání celobarevné publikace!
Již 3. aktualizované vydání celobarevné publikace od špičkových tuzemských autorů podává široký základ znalostí nezbytných pro všechny fotoamatéry. Bude vám skvělým průvodcem pro pochopení funkcí digitálního fotoaparátu. Na množství ukázkových fotografií a jejich rozdílů poznáte mnohé z tajů umění kvalitního fotografování. Velká část je věnována úpravě fotografií v programu Photoshop CS3, tisku, a zálohování na CD.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 280
EAN 9788025120057
Datum vydání 14.07.2008
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,82
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Velká kniha digitální fotografie vás provede všemi oblastmi práce s digitálním fotoaparátem a možnostmi úprav pořízených fotografií. Toto, již třetí aktualizované vydání, vás seznámí s nejnovější digitální technikou. Poradí vám, jak si vybrat ten pravý digitální fotoaparát, a naučí vás využít možnosti digitální fotografie na maximum. S trojicí zkušených autorů projdete používaní fotoaparátu od základů až k jeho kreativnímu využití v praxi.

Nedílnou součástí textu je velké množství ukázkových fotografií ilustrujících specifika digitální fotografie a jejích úprav, zahrnujících například odstranění digitálního šumu, retuš skenovaných fotografií, zasílání na web či zálohování na CD. Dozvíte se, jak vytvořit vlastní fotogalerii, jak upravit fotografie před odesláním do fotolabu a mnohé další.

Přestože k vám hovoří zkušení odborníci, je kniha přístupná i naprostým začátečníkům, ale i zkušenější fotografové zde naleznou mnoho užitečných rad a triků.

S knihou se naučíte:

- Vybrat si digitální fotoaparát

- Základy kompozice a osvětlení

- Fotografovat krajinu, portréty, zvířata i oslavy

- Digitálně upravovat a opravovat své fotografie

- Prezentovat své fotografie na webu i na papíře

- Orientovat se ve fotografickém příslušenství

- Zálohovat fotografie na CD

O autorech:

Petr Lindner patří ke zkušeným publicistům a odborníkům digitální fotografie. Je šéfredaktorem magazínu DIGIfoto, který je určen amatérským i profesionálním fotografům. Věnuje se zejména fotografické technice. Je autorem nesčetných recenzí a praktických článků pro časopisy DIGIfoto, Computer, Mobility či DIGIarena.cz.

Miroslav Myška pracuje jako reklamní fotograf. Od roku 1990 vyučuje na Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě. Je zkušeným fotografem a autorem několika knih (např. Fotografujeme krajinu či Světlo a osvětlení v digitální fotografii), představil se na mnoha samostatných i skupinových výstavách u nás i v zahraničí.

Tomáš Tůma je fotografem a grafikem knižního oddělení nakladatelství Computer Press. Napsal již řadu úspěšných knih o digitální fotografii, např. Kreativní digitální fotografie nebo Digitální fotografie na počítači Prohlížení, úpravy, tisk.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM