EN

Microsoft Windows XP 2. aktualizované vydání

Uživatelská příručka

Petr Broža, Jan Bednařík, Jiří Hlavenka


Windows XP přehledně a do detailu!
Windows XP, uměli je při práci či zábavě využívat a měli jistotu, že např. neponecháváte svá data náhodě, přichází vám na pomoc nové vydání osvědčené příručky, aktualizované v souladu se změnami systému v roce 2005 (Service Pack 2). Kniha přináší užitek každému, kdo s Windows XP pracuje v kanceláři nebo doma a chce přijít na kloub jejich možnostem a konfiguraci.

Detailní informace

Žánr Windows
Jazyk čeština
Počet stran 400
EAN 9788025110423
Datum vydání 17.07.2006
Věk od 15
Formát 190x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,7
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Microsoft Windows XP (zkratka ze slova „eXPerienced“) spojují to nejlepší ze dvou předchozích řad Windows – bezpečných a profesionálních Windows 2000 a uživatelsky příjemných Windows ME. Navíc přicházejí s přepracovaným grafickým rozhraním (zvláště v nabídce Start a Ovládacích panelech), vylepšením práce s Internetem, podporou přepínání uživatelů bez nutnosti jejich odhlášení a mnoha dalšími inovacemi ve prospěch pohodlí uživatele. Nové možnosti také samozřejmě zachycují podporu novějších technologií, např. při automatickém rozpoznávání hardwaru, internetovém připojení, přehrávání multimédií, zabezpečení proti nežádoucímu přístupu atd.

Abyste se v možnostech Windows XP dokázali vyznat, umět je při práci či zábavě využívat a měli jistotu, že například neponecháváte svá data náhodě, přichází vám na pomoc tato podrobná, srozumitelná příručka. Autoři vysvětlují látku se zřetelem na ty z vás, kdo se setkáváte s Windows XP poprvé – ať už jsou pro vás prvním operačním systémem, nebo jste měli nainstalovánu některou z verzí předchozích. Windows XP se od předchozích systémů někde liší pár drobnostmi ve vzhledu, jinde je logika ovládání posunuta výrazněji – v takových případech autoři neopomenou zdůraznit rozdíly.

Kniha přináší maximální užitek každému, kdo s Windows XP pracuje v kanceláři nebo doma a chce přijít na kloub všemu, co rozšíří využití možností jeho počítače. Protože systém Windows XP je velmi komplexní, odpovídá mu i rozsah příručky. Neopomíjí důležité prvky dnešního počítačového světa, jakými jsou připojení k síti, práce s Internetem a zabezpečení systému, používání CD a DVD včetně přehrávání hudby či videa.

Z nabitého obsahu vybíráme:

- Ovládání Windows XP

- Práce se soubory a složkami, Průzkumník Windows

- Programy dodávané s Windows XP: mj. Poznámkový blok, WordPad, Malování, Kalkulačka, Správce úloh, Windows Media Player

- Schránka a práce s ní

- Využití nápovědy

- Systémové nástroje: defragmentace a vyčištění disku, zálohování a obnovení narušeného systému aj.

- Konfigurace Windows XP, přizpůsobování uživatelského prostředí, připojování externích zařízení

- Instalace sítě, připojení k Internetu, přímé propojení počítačů

- Správa složek, disků a uživatelů počítače

- Tisk, tiskárny a písma

- Zabezpečení systému pomocí firewallu

- Internet Explorer a elektronická pošta Outlook Express

Kniha je následovníkem řady příruček k předchozím verzím Windows, jež se jako nejoblíbenější publikace k tomuto systému staly pomocníkem více než stovky tisíc uživatelů. Toto 2. vydání pro Windows XP bylo aktualizováno v souladu se změnami, které do nich vnesl Service Pack 2 (SP2), a je tedy v souladu se stavem systému v roce 2005.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM