EN

Vytváříme a přehráváme video ve formátu DivX

Petr Štěpánek


Převeďte své filmy do DivX!
Velmi populární a často využívaný formát DivX se používá pro přehrávání a archivaci filmů. V knize se dozvíte, jak převést film do formátu DivX nebo Xvid, jak opravit jeho nedostatky, jak jej převést a zálohovat na DVD, jak pracovat se zvukem AC3 či MP3 a také jak film nakonec úspěšně přehrát na co nejširším spektru zařízení. Přiložené CD obsahuje všechnu nutnou softwarovou výbavu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 192
EAN 9788025118375
Datum vydání 14.02.2008
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,36
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

Máte problémy s přehráváním videa ve formátu DivX nebo Xvid? Nevíte, jak jednoduše a rychle převést video z DVD nebo jiných formátů do formátu DivX nebo Xvid? Anebo potřebujete opravit či sestříhat vaše video ve formátu DivX a hledáte účinnou a rychlou pomoc?

Zkušený autor vás v knize v mnoha postupech krok za krokem provede všemi činnostmi, které potřebujete znát, abyste byli schopni převést vaše videonahrávky do DivX, sestříhat je a připravit k promítání. Výklad po čtenáři nevyžaduje žádné pokročilé znalosti a díky názorným ukázkám tyto činnosti zvládnou i úplní začátečníci. Pro všechny fandy pak autor knihu doplňuje též o postupy převodu do formátu Xvid.

S knihou se mimo jiné naučíte:

- Vytvářet DivX video ze záběrů ve videokameře

- Zpracovat video v programech Nero Vision, VirtualDub či Windows Movie Maker

- Exportovat video DivX a Xvid z videoeditačních programů

- Převádět zvuk k videu do MP3

- Vypálit DivX video na CD nebo DVD v programu Nero

- Převádět filmy na DVD do DivX či Xvid a naopak

- Stříhat, pracovat se zvukem a přidávat titulky k videu

- Řešit problémy s kodeky a přehráváním videa

- Konkrétní příklady využití DivX v praxi

Na přiloženém CD naleznete programy pro převod videa z různých formátů do formátu DivX a Xvid nebo z formátu DVD do formátu DivX a Xvid a obráceně, programy pro střih a korekci videa, přehrávače videa ve formátu DivX, programy pro práci se zvukem, program pro úpravu a změny synchronizace titulků a samozřejmě kodeky DivX a Xvid.

O autorovi:

Petr Štěpánek

se živí jako designér převážně v oblasti interaktivních médií. Zabývá se digitální filmovou tvorbou, fotografií a možnostmi tvořivého uchopení interaktivity. Za svou více než desetiletou praxi ovládl řadu technologií, které se pokouší podřídit tvůrčímu záměru a vyhnout se tak častému riziku stát se jejich zajatcem. Své bohaté zkušenosti vtělil do této knihy, aby se tak o ně podělil se čtenáři tápajícími v rozlehlém digitálním světě.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM