EN

Microsoft Excel

Získávání, analýza a prezentace dat

Timothy Zapawa


Od importu dat po kontingenční tabulky a datové sestavy
Tvorba tabulek poskytujících cenné informace není vždy snadná: data mohou být umístěna v jiných aplikacích, např. v účetních systémech, můžete potřebovat jen vybraná data, vyhledávat v množství informací, analyzovat je a výsledky přehledně zobrazit. Kniha vás provede celým procesem a možnostmi tvorby datových sestav, tzv. reportingem. Určeno pokročilejším uživatelům (manažeři, analytici) i tvůrcům podnikových aplikací.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 432
EAN 9788025115350
Datum vydání 15.03.2007
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,66
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Tabulkový procesor, to je především práce s daty. Cesta od vstupních údajů k výsledným tabulkám však není vždy hladká: potřebná data mohou být uložena v jiných aplikacích, často z nich potřebujete vybrat jen určitá data, ve vytvořených tabulkách pak rychle vyhledávat, provádět souhrnné výpočty a i při velkých rozměrech vše přehledně zobrazovat či publikovat.

Jak obrovská síla je skryta v Excelu a jeho propojení s databázovými produkty, přibližuje podrobný průvodce, který jde daleko za hranice ostatních příruček k Excelu. Krok po kroku vás seznámí s možnostmi i úskalími nástrojů, které na vyžádání poskytují i z rozsáhlých datových zdrojů libovolná data a s minimem úkonů z nich generují nejrůznější analýzy v podobě mimořádně flexibilních kontingenčních tabulek, názorných kontingenčních grafů či přehledných datových sestav.

Díky srozumitelnému výkladu, detailním postupům, množství reálných příkladů a důležitých rad budete schopni pohotově řešit v různých variantách následující situace:

- Import dat z jiných formátů, systémů či aplikací (včetně WWW stránek)

- Výběr dat při importu pomocí dotazů v jazyce SQL nebo v programu Microsoft Query (Průvodce dotazem)

- Analýza dat v excelových seznamech, kontingenčních tabulkách, kontingenčních grafech

- Publikování a úprava tabulek na webu formou webových sestav (tzv. kontingenčních seznamů)

- Zpracování velkých databází pomocí krychlí OLAP

- Knihu odkrývající utajené nástroje reportingu v Excelu využijí jako cenný zdroj:

- pokročilejší uživatelé (manažeři, ekonomové, analytici, inženýři a výzkumníci všech oborů) pro různé analýzy ad hoc,

- informatici a programátoři, kteří pro tyto uživatele vytvářejí komplexnější aplikace.

Ke knize připravili autoři web na adrese www.wiley.com/go/excelreporting, kde najdete soubory příkladů z knihy a videoukázky k vybraným činnostem (v angličtině). Soubory lokalizovaných příkladů z českého vydání si můžete stáhnout z knihy.cpress.cz/K1305.

O autorovi:

Timothy Zapawa, MCSE, MCDBA, je ředitelem pro projekty ve firmě Advantage Computing Systems, kde s týmem specialistů, programátorů a manažerů vyvíjejí pro zákazníky dlouhodobá softwarová řešení. Je autorem školicích programů a držitelem několika odborných certifikací.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM