EN

Total Commander

Kompletní uživatelská příručka

Martin Žemlička


Totálně ovládněte svůj počítač!
Každý, kdo používá počítač, potřebuje vyhledávat soubory, zobrazovat jejich obsah, kopírovat je, občas vymazat, případně přenášet přes Internet… Nejrozšířenější tzv. souborový manažer v prostředí Windows, Total Commander, však umí mnohem víc. Druhé vydání oblíbené příručky vás jej naučí plně ovládat a využívat všech jeho funkcí, včetně hromadných operací se soubory a složkami či možností příkazového řádku.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 120
EAN 9788025107706
Datum vydání 05.10.2005
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,2
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Programy, hry, dokumenty, obrázky, zkrátka veškerá data se v počítači nacházejí ve formě souborů, s nimiž chtě nechtě musíme pracovat při každém zapnutí počítače. Jen si vzpomeňte, jak často potřebujete spustit nějaký program, zobrazit text nebo tabulku, zkopírovat z CD obrázky atd.

Tyto činnosti můžeme provádět různými způsoby. Nejrychlejší a nejpohodlnější je použít tzv. správce souborů (anglicky file manager), tedy program, který je nejlepším prostředkem pro snadnou manipulaci s adresáři a složkami a je na práci se soubory specializován. V prostředí operačního systému Windows je jedním z nejlepších správců souborů program Total Commander.

Co vše můžeme díky Total Commanderu dělat:

- vyvářet a označovat adresáře (složky)

- kopírovat, přejmenovávat, přesunovat, prohlížet a vymazávat soubory

- nastavovat atributy souborů dle svých potřeb

- využívat možností příkazového řádku

- vyhledávat podle různých kritérií

- hromadně přejmenovávat soubory i složky

- stahovat a nahrávat soubory pomocí FTP atd.

Publikaci doplňují dva velice užitečné dodatky. Prvním je seznam klávesových zkratek a druhým slovníček odborných termínů použitých v knize. Tato kniha pokrývá všechny funkce, které v Total Commanderu najdete. Možná i proto Christian Ghisler (autor Total Commanderu), po přečtení a zhodnocení kvality naší knihy, svolil k používání označení oficiální manuál.

O autorovi:

Martin Žemlička publikoval o informačních technologiích desítky článků, například pro Softwarové noviny, PC World, Reflex či Nedělní svět. Je také autorem knihy E-mail, chat, sms. Několik let působil jako lektor počítačových kurzů pro začátečníky, nyní pracuje jako novinář na volné noze. V roce 2002 se autorsky podílel na natáčení pořadu České televize „Zavináč on-line“.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM