EN

Počítač v domácnosti

Podrobný průvodce pro práci, zábavu i vzdělávání

Jiří Lapáček


Počítač členem rodiny!
Místem stále širšího uplatnění počítače se stává náš domov. Ať nalézáte v počítači prostředek pro svou práci, studium nebo zábavu, kniha vás naučí jej zprovoznit, ovládát, konfigurovat a prakticky využít – včetně bezpečného připojení a používání Internetu, zřízení elektronické pošty, psaní dopisů a jiných dokumentů ve Wordu, domácího účetnictví v Excelu, úpravy fotek a videa, tisku, poslechu hudby či vypalování CD a DVD.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 368
EAN 9788025110478
Datum vydání 31.08.2006
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,582
Typ Kniha + DVD
Vazba brožovaná lepená

Osobní počítače začátkem 21. století definitivně pronikly do našich domovů a staly se každodenními členy našich domácností. Počítač má již co říci celé rodině – od her, hudby a filmů pro mladší generaci po plnohodnotné pracovní prostředí pro rodiče. Počítač dnes může v domácnosti zastupovat též roli rodinného rádce, účetního nebo „spisovatele“.

Jak zkrotit elektronického člena naší domácnosti vám poradí tento podrobný průvodce, zaměřený na všechny rodinné příslušníky. Pomocí postupů krok za krokem a přátelského výkladu ovládnete veškeré základní i pokročilejší činnosti, které můžete s počítačem v domácnosti provádět.

Kniha vám mimo jiné poradí a naučí vás:

- Jak počítač vybrat, zprovoznit a spustit

- Jak ovládat Windows, pracovat se soubory a složkami

- Jak využívat Internet a elektronickou poštu

- Jak tvořit a tisknout textové dokumenty ve Wordu

- Jak vytvářet a tisknout tabulky, formuláře, grafy v Excelu

- Jak spravovat své finance a nakupovat na Internetu

- Jak upravovat, tisknout a prezentovat fotografie

- Jak vypalovat fotky, video, hudbu na CD a DVD

- Jak poslouchat hudbu a sledovat filmy na počítači

- Jak hrát hry na počítači a po Internetu

- Jak zabezpečit počítač proti virům nebo nevyžádané poště

Každý krok všech postupů je v knize pečlivě popsán a doplněn obrázky, takže jej snadno pochopí i laik. Svůj výklad zkušený autor doplňuje poznámkami, tipy a upozorněními, nemusíte se tudíž bát, že byste na něco zapomněli, nebo vás něco nečekaně překvapilo.

Ke knize připojujeme DVD s uživatelským rozhraním, které se spustí při vložení do počítače. DVD obsahuje mnoho užitečných a lehce ovladatelných programů, z nichž vás některé naučí používat tato kniha, jiné si můžete na základě zkušeností, které s knihou nabudete, vyzkoušet sami. Programy lze jednoduše instalovat přímo z uživatelského rozhraní.

O autorovi:

Jiří Lapáček pracoval po absolvování VŠCHT deset let jako programátor. Stál u zrodu známé firmy Software602, pro níž vytvořil dokumentaci ke všem jejím produktům. Je autorem několika interaktivních počítačových kurzů, řady článků, např. pro časopis Počítač pro každého, a více než desítky úspěšných knih. Jeho publikace vynikají živým stylem a srozumitelností pro začínající uživatele.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Lapáček

Jiří Lapáček

Jiří Lapáček pracoval po absolvování VŠCHT deset let jako programátor. Stál u zrodu známé firmy Software602, pro niž vytvořil dokumentaci ke všem jejím produktům. Je autorem několika interaktivních počítačových kurzů, řady článků, například pro časopis Počítač pro každého, a více než desítky úspěšných knih z řad Jednoduše a Pro seniory. Jeho publikace vynikají živým stylem a srozumitelností pro začínající uživatele.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM