EN

Počítač pro seniory

2. aktualizované vydání

Jiří Lapáček


Počítače nejen pro mladé!
Počítače už dávno nejsou jen pro mladé – i jejich dědové a babičky se s nimi nezřídka potřebují či chtějí utkat a zkusit je ovládnout. Jedinečná kniha je zaměřena právě na seniorskou věkovou kategorii a naučí své čtenáře ovládnout počítač, jeho obvyklé programy, Internet či elektronickou poštu podobně snadno a rychle, jako to zvádli jejich mladší potomci.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 208
EAN 9788025108208
Datum vydání 15.11.2005
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Pro seniory
Hmotnost 0,32
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Počítače už dávno nejsou jen hračkou pro mladé nebo dočasnou módou. Pronikají stále více do našeho každodenního života, mohou nám usnadnit práci, otevřít cestu k obrovskému množství informací, spojit nás s našimi blízkými a přáteli, které život zavál do dalekých koutů. Sblížit se s počítačem a naučit se jej používat není vůbec těžké. Každé období lidského života má ovšem své zvláštnosti, a to je potřeba mít na paměti, pokud se chceme naučit něco nového. Jinak věci zvládá dítě, jinak člověk, kterému je padesát a více let. Má mnohem více zkušeností, mnohem více zažitých zvyků, které jsou někdy předností, jindy naopak nevýhodou. Kniha Počítač pro seniory provede krok po krůčku prací i zábavou s počítačem naše spoluobčany na sklonku produktivního věku nebo v období zaslouženého odpočinku. Výklad je přizpůsoben jejich potřebám, vyhýbá se zdlouhavým vysvětlením i náhlým skokům, látku odměřuje v přiměřených dávkách, aby se čtenář neztratil v záplavě novinek.

- Spuštění počítače je snadné

- Windows se představují, aneb jak se domluvíme s počítačem

- Počítač jako inteligentní psací stroj

- Tabulky, grafy a výpočty v Excelu – jak si zpřehlednit život

- Internet a elektronická pošta: informace i přátelé na dosah

- Hudba, obrázky, video: zábava podle vlastních představ

O autorovi:

Jiří Lapáček pracoval po absolvování VŠCHT deset let jako programátor. Stál u zrodu firmy Software602 a vytvořil dokumentaci ke všem jejím produktům. Jeho publikace vynikají živým stylem a srozumitelností pro začínajícího uživatele. Je autorem několika interaktivních počítačových kurzů, řady příspěvků do časopisů a několika knih, v poslední době například Internet pro úplné začátečníky.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Lapáček

Jiří Lapáček

Jiří Lapáček pracoval po absolvování VŠCHT deset let jako programátor. Stál u zrodu známé firmy Software602, pro niž vytvořil dokumentaci ke všem jejím produktům. Je autorem několika interaktivních počítačových kurzů, řady článků, například pro časopis Počítač pro každého, a více než desítky úspěšných knih z řad Jednoduše a Pro seniory. Jeho publikace vynikají živým stylem a srozumitelností pro začínající uživatele.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM