EN

Mistrovství v C++, 2. aktualizované vydání

Stephen Prata


Jedna z nejproslulejších učebnic jazyka C++ je opět zde!
Inovovaný překlad vyhlášené učebnice jazyka C++. Dovede čtenáře i bez předchozí znalosti programování na úroveň profesionálního programátora. Začíná u samých základů objektového programování, dojde např. až k dědičnosti tříd, výjimkám nebo využití knihoven (včetně STL). Knihu zdobí neobvykle přívětivý výklad, stovky prakticky využitelných příkladů a důraz na pochopení a procvičení problematiky.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 1028
EAN 9788025100981
Datum vydání 05.03.2004
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Mistrovství
Hmotnost 1,7
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Je skladem již 3. aktualizované vydání, které si můžete objednat zde.

Na světě bylo pro výuku programovacího jazyka C++ napsáno několik tisíc publikací, avšak jen několik z nich dosáhlo takové proslulosti, aby vešly ve známost jako spolehlivé učebnice pro zvládnutí všech složitostí programování v tomto jazyce. Kniha Stephena Praty vydaná u amerického nakladatelství Sams Publishing patří bezesporu mezi ně. Pro až průzračně srozumitelný výklad, jímž prolínají stovky skvěle zvolených příkladů, názorné vysvětlující diagramy, které takříkajíc otevírají oči, a důmyslná programátorská cvičení sklidila úspěch i v prvním českém vydání z r. 2001. Čtenáři na ní vždy oceňují, že vysvětlování i experimentování s třídami, polymorfismem, dědičností a dalšími tradičními prubířskými kameny objektově orientovaného programování je po celou četbu poutavé a pochopitelné i pro ty, kdo se teprve začínají považovat za programátory.

Kniha, kterou jsme v překladu příznačně nazvali Mistrovství v C++, nevyžaduje od čtenáře předchozí znalosti C ani C++, přesto ho při absolvování potřebných kapitol a poctivém procvičování brzy dovede na úroveň profesionálního programátora. I v nově aktualizovaném vydání vyučuje programovacímu jazyku podle posledního standardu ANSI/ISO C++ z r. 1998. Začíná stručným představením historie a filozofie jazyků C a C++, vysvětlí vám mechanismy vytváření a provádění programů a nepostradatelné elementy programování v C++, jakými jsou datové typy, výrazy, cykly, příkazy větvení a funkce. Dále vás provede základy objektového programování: objekty, třídami, dědičností a šablonami tříd či výjimkami. Dospěje až k dynamickému přidělování paměti, využití knihoven (včetně nové STL) a dalším moderním technikám objektově-orientovaného programování – tak potřebným pro udržení konkurenceschopnosti programátora na dnešním pracovním trhu.

Autor se zabývá i otázkami kompatibility kódu; výklad probíhá s platností pro všechny platformy, příklady byly pro vyšší srozumitelnost přiměřeně lokalizovány a všechny testovány na nejrozšířenějších kompilátorech ve Windows, Linuxu i na Macintoshi.

Zdrojové i ostatní soubory příkladů z knihy můžete stáhnout z knihy.cpress.cz/K0786. Kompilátory a vývojová prostředí si lze bezplatně opatřit např. z http://gcc.gnu.org/ (GNU Compiler Collection), nebo www.borland.com/products/ downloads (C++Builder, C++BuilderX).

O autorovi:

Stephen Prata vyučuje astronomii, fyziku a počítačové vědy na College of Marin v Kentfieldu, stát Kalifornia, USA. Je autorem či spoluautorem více než desítky knih. Kniha New C Primer Plus obdržela v r. 1990 cenu za nejlepší praktickou knihu o počítačích od Asociace počítačových novinářů, a C++ Primer Plus, první vydání originálu knihy, jíž držíte v ruce, byla na tuto cenu nominována v r. 1991.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM