EN

Microsoft Small Business Server

Provoz, správa a odstraňování problémů

Harry Brelsford


Poznejte dokonale Small Business Server – balík serverových produktů pro každý podnik.
Small Business Server se v malých podnicích stává stále rozšířenějším balíkem produktů – např. Windows 2000 Server, Exchange Server, SQL Server, ISA Server ad. Tento podrobný průvodce může tedy sloužit jako zdroj nejefektivnějších postupů instalace, konfigurace, a správy týkající se těchto jednotlivych produktů i celého SBS.

Detailní informace

Žánr administrace
Jazyk čeština
Původní název Small Business Server 2000 Best Practices
Počet stran 724
EAN 9788072268207
Datum vydání -
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 1,22
Typ Kniha

Small Business Server (SBS) se v malých i větších podnicích stává stále rozšířenějším balíkem produktů: serverů, klientských aplikací, nástrojů, služeb, konzol a dalších komponent. Tento podrobný průvodce vám poslouží jako zdroj nejefektivnějších postupů instalace, konfigurace, správy a odstraňování problémů souvisejících například s následujícími klíčovými produkty, bez nichž se žádný malý ani velký podnik neobejde:

- Windows 2000 Server, Exchange 2000 Server, SQL Server 2000, ISA Server 2000, IIS,

- Shared Fax Service, Shared Modem Service, Windows Terminal Services,

- FrontPage 2000, Outlook 2000, SBS Fax Sharing Client, SBS Modem Sharing Client, SBS Firewall Client

- a mnoha dalšími.

Kniha je rozdělena do pěti hlavních částí:

- V první části se naučíte SBS instalovat, implementovat a nastavovat.

- Poté, co nainstalujete a nakonfigurujete SBS, se v druhé částí dozvíte, jak SBS spravovat. Tato část vám odhalí například možnosti konzol SBS, opakovaných úkolů správy a podrobně i vzdálenou správu pomocí terminálových služeb.

- SBS umí mnoha různými způsoby napomoci lepší komunikaci v rámci podniku. Druhá část vám ukáže, jak se bezpečně připojit k Internetu a konfigurovat e-mailové služby založené na serveru Exchange (včetně Instant Messaging a konferenčních služeb). Naučíte se, jak plně využít schopností programu Outlook 2000, konfigurovat ISA Server a cvičně nastavíte ukázkovou síť pro vzdálené připojení a faxování.

- Čtvrtá část je určena těm, kdo chtějí využít SBS na maximum. Dozvíte se, jak pracovat s SQL Serverem 2000, nakonfigurovat IIS (včetně instalace FTP) a vytvoříte si jednoduché intranetové stránky. Na závěr vás čeká kapitola o dalších aplikacích pro SBS, včetně programů Microsoft Digital Dashboard, bCentral a účetních aplikací.

- Dodatky se věnují hlavně dalším zdrojům informací o SBS a upgradu na SBS 2000.

Velkou výhodou této publikace je, že byla napsána až několik měsíců po uvedení systému SBS 2000, naleznete v ní tedy doporučené postupy přímo z praxe. V každé kapitole také můžete najít názory, zkušenosti a osvědčená řešení několika skutečných uživatelů SBS.

O autorovi:

Harry Brelsford je autorem několika knížek a obrovského množství článků o SBS. Je držitelem certifikací MCSE a MCT, specializuje se na školení administrátorů SBS ve společnosti NetHealthMon.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM