EN

Hardware pro úplné začátečníky

Pavel Roubal


Z čeho se skládá a jak funguje počítač, jak se o něj starat a co dokážou moderní digitální zařízení…
Jste zvídaví uživatelé počítačů? Nechcete se spoléhat jen na rady zkušeného přítele? Chcete znát počítač natolik, že pro vás nákup PC, moderních periferií nebo údržba počítače nebude problémem? S pomocí zkušeného autora proniknete do nitra počítače, dozvíte se, z čeho se skládá a jak funguje a jaké další doplňky k němu můžete mít. Populárně psanou knihu můžete číst bez pocitu, že studujete.

Detailní informace

Žánr hardware
Jazyk čeština
Počet stran 168
EAN 9788072267309
Datum vydání 01.08.2002
Věk od 15
Formát 190x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,3
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Patříte mezi zvídavé uživatele počítačů? Nechcete se stále spoléhat jen na rady svého zkušenějšího přítele? Chtěli byste se v počítačích vyznat tak, že pro vás nákup nového miláčka, moderních periferií nebo údržba počítače nebude problémem? S pomocí knihy Pavla Roubala, kterou držíte v ruce, proniknete do nitra počítače, dozvíte se z čeho se skládá a jak funguje a jaké další doplňky k němu můžete mít. Autor disponuje talentem vyložit i složité věci jednoduše, čtenáře nenudit a neustále jej udržet v pozornosti. Jeho populárně psanou, avšak stále věcně správnou knihu můžete číst bez pocitu, že studujete. Na konci už budete patřit mezi velmi slušně informované uživatele výpočetní techniky, což není pro začátek nesmělý cíl.

Dnešní svět počítačů je příliš rozsáhlý na jedinou tenkou publikaci, a proto bylo nutné stanovit určité hranice. Autor se zde rozumně zaměřil především na modernější stroje, i když většina věcí platí i o těch starších. Dozvíte se něco málo z historie počítačů, poznáte, že funkční jádro počítače tvoří především základní deska, procesor a paměť a že na jejich souladu záleží výkon a hladký provoz celé sestavy. Autor vás provede světem počítačového obrazu, takže se dozvíte, jak se obraz vytváří, porozumíte grafickým kartám a zjistíte, že počítač může fungovat i jako televize nebo domácí kino. Stranou nezůstane ani zvuk, protože v současné době mohou počítače fungovat nejen jako slušné hifi soupravy, ale dokonce i jako nahrávací studia. Neopomineme ani zařízení pro ukládání dat: pevné disky, CD a DVD mechaniky, disketové jednotky a oblíbené vypalovačky.

Snad všichni něco víte o celosvětové počítačové síti, které se říká Internet. Ano, počítače nemusí být pouhými samotáři, mohou být mezi sebou propojeny a sdílet informace. V naší knize se seznámíte také se základy počítačových sítí. Věnovat se budeme i moderním digitálním zařízením: digitálním fotoaparátům, videokamerám, skenerům nebo přenosným přehrávačům MP3 a různým kapesním a mini počítačům.

Kniha určená všem čtenářům neklade žádné nároky na předchozí znalosti či technické zaměření.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM