EN

Microsoft Word Jednoduše

Pavel Roubal


Práce s textem na počítači není úplně snadná, tato knížka vám ji však po malých krůčcích přiblíží tak, abyste pochopili její zásady, naučili se a procvičili všechny úkony potřebné pro vytváření, formátování a tisk obvykle používaných textových dokumentů. To vše za pouhý víkend nebo několik večerů u počítače a se závěrečným testem zvládnutých dovedností! Přípravy textů na počítači se už nemusíte bát!

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 128
EAN 9788072265244
Datum vydání 03.04.2002
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Jednoduše
Hmotnost 0,22
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Potřebujete se naučit pracovat s Wordem, ale nemůžete učení obětovat týdny? Knížka Microsoft Word Jednoduše je koncipována tak, aby i začínajícího uživatele, kterému čas nedovoluje probíjet se neposlušným programem na vlastní pěst, naučila v co nejkratší době všem dovednostem potřebným pro vytváření běžných textových dokumentů. Váš průvodce, zkušený autor, prezentuje problematiku snadno přístupnou formou, srozumitelnou i naprostému začátečníkovi, a vhodně dávkovanými bloky probírané látky se soustředí na osvojení podstatných operací, které rozhodují o vašem úspěchu v běžné kancelářské praxi nebo při domácím použití. Vždy se snaží, abyste se danou činnost neučili mechanicky, ale dokázali ji aplikovat v kontextu skutečných situací. Získané dovednosti si můžete ověřit v testu. Nahlédněme do obsahu:

- Seznamte se: Word Hledáme, spouštíme a poznáváme Word.

- První dokument Příčinou úvodních nezdarů při pokusech s Wordem jsou jeho zvláštní zákonitosti, v mnohém odlišné od psaní tužkou na papír. Dodržováním čtyř hlavních zásad text na počítači zkrotíte.

- Zobrazení dokumentu a panely nástrojů Umět se podívat na dokument správným způsobem představuje půl cesty k úspěchu. Upravte si nástroje na obrazovce tak, aby se vám lépe pracovalo.

- Formátování písma a odstavců Nastavením efektů písma, zarovnáním, odsazením, stínováním odstavců, odrážkami atd. dodáte dokumentům profesionální vzhled.

- Záhlaví, zápatí, vkládání polí Prvky, které ve svých dokumentech chcete mít.

- Vkládání grafiky a tabulek Komu by se nelíbil text vyzdobený obrázky? Tabulky zvyšují přehlednost textu.

- Užitečné funkce Wordu Je jich spousta, nevynecháme automatické dělení slov, kontrolu pravopisu, zaměňování textů, využití Internetu…

- Pěkné dokumenty Několik typografických a estetických pravidel vás postaví na roveň těch, kdo už s Wordem dlouho a správně pracují.

- Test Nabyté dovednosti si můžete otestovat. Při odhalení případných mezer budete vědět, ke které části se vrátit.

O autorovi:

Pavel Roubal (*1966) je učitelem a správcem výpočetní techniky na gymnáziu v Pacově. Své dlouholeté pedagogické zkušenosti uplatnil již v několika počítačových učebnicích a příručkách pro začátečníky, z nichž Počítače pro úplné začátečníky jsou na pultech knihkupectví již dlouho žádaným bestsellerem.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM