EN

Stavíme si malou síť

Aleš Kostrhoun


Máte ve své firmě nebo i domácnosti několik počítačů? Musíte mezi nimi neustále pobíhat s disketou v ruce a tímto nepohodlným způsobem přenášet důležitá data? Chcete, aby vaše počítačové hry získaly nový rozměr v podobě soupeřů ovládaných vašimi kamarády? Postavte si počítačovou síť! Problematikou vybudování malé počítačové sítě se zabývá právě tato publikace.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 216
EAN 9788072265107
Datum vydání 01.01.2001
Věk od 15
Formát 190x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,39
Typ Kniha

Máte ve své firmě nebo i domácnosti několik počítačů? Musíte mezi nimi neustále pobíhat s disketou v ruce a tímto nepohodlným způsobem přenášet důležitá data? Chcete, aby vaše počítačové hry získaly nový rozměr v podobě soupeřů ovládaných vašimi kamarády? Postavte si počítačovou síť!

Problematikou vybudování malé počítačové sítě se zabývá právě publikace, kterou držíte v ruce. Je určena všem počítačovým nadšencům, kteří si pohrávají s myšlenkou na propojení svých počítačů do sítě. Hlavní pozornost věnuje popisu, jak vybudovat počítačovou síť propojením počítačů s operačním systémem Windows ME. Avšak stranou zájmu nezůstávají ani počítače s operačním systémem Windows 98 SE a Windows 2000.

Úvod je věnován přednostem počítačových sítí, dále nejdůležitějším pojmům, bez jejichž znalosti by nebylo možné pochopit pokročilejší kapitoly, je zde rovněž detailně prodiskutována finanční a technická náročnost vybudování sítě. V dalších kapitolách najdete veškeré nutné úkony a operace, které je třeba provést ve fázi instalace síťových komponent a následného propojení počítačů do sítě. Následující kapitoly čtenáři vysvětlují, jak prakticky nakonfigurovat a využívat nových možností, které nově vybudovaná síť přináší. Následuje popis způsobů, jak nově vybudovanou lokální síť připojit k celosvětové síti Internet. Poslední část knihy obsahuje rozbor aplikací určených pro práci na Internetu, a to jak z dílny firmy Microsoft, tak aplikace jiných firem.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM