EN

Delphi

Hotová řešení

Václav Kadlec


Pro poznání Delphi i přímo pro vaše aplikace.
Komentované ukázky programů a dílčích problémů pro začínající i zkušenější programátory slouží k přímému začlenění do vašich aplikací i k odkrytí tajů programování v Delphi. Řeší mj. problematiku formulářů, komponent, uživatelského rozhraní, výjimek, grafiky, zpráv a registru Windows, databází, socketů, výměny dat či vícevláknového zpracování.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 312
EAN 9788025100172
Datum vydání 04.12.2003
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,58
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

Začínáte s Delphi a jazykem Object Pascal a nevíte, jak v nich vytvářet aplikace? Programujete v jiném prostředí a čeká vás nyní projekt v Delphi? Nebo jste už zkušeným programátorem, ale nechcete řešit všechny problémy sám? Pak nežli pátrání po informacích, studium tlustých knih a vymýšlení toho, co už zde jednou bylo, může být pro vás efektivnější tato ryze praktická programátorská "kuchařka", v níž najdete z teorie pouze nezbytné základy, ale především praktické recepty na tvorbu aplikací a více než 170 fragmentů programového kódu, které se mohou stát stavebními kameny vašich skutečných aplikací.

Jednotlivá řešení jsou náležitě vysvětlena, bohatě komentována, takže kromě jejich přímého upotřebení můžete také úspěšně pronikat do tajů programování v Delphi. Jednotlivé procedury mají srozumitelně deklarovány názvy i parametry, takže je po potřebných úpravách snadno začleníte do svých cvičných i ostrých aplikací. Nemusíte je ani opisovat: všechny zdrojové kódy jsou na CD pro verzi Delphi 7 i nižší, stejně jako časově omezená, avšak funkčně plná verze Delphi 7.

Jednotlivé příklady řeší mj. problémy týkající se formulářů, komponent, uživatelského rozhraní, zpracování výjimek, grafiky, zpráv a registru Windows, vícevláknového zpracování, databází, výměny dat pomocí OLE a DDE, socketů nebo programování pro Internet.

Najdete zde například:

- programové připisování, mazání a označování textu

- detekci klepnutí myší či změny v obsahu komponenty

- operace se soubory a adresáři

- zašifrování vstupu z klávesnice

- definici metod komponenty

- naprogramování obsahu knihovny DLL

- dotazy do databáze BDE a InterBase

- vložení dat do aplikací Microsoft Office

- graf jako výstup z databáze

- uložení údajů do registru Windows

- zaslání uživatelsky definované zprávy

- vytváření nápovědy "ručně" i pomocí nástrojů

- synchronizaci vláken (čekání na vlákno)

- zobrazení animace

- elegantní kalendář

- jednoduchý grafický editor

- vlastní internetový prohlížeč

Doprovodné CD obsahuje zdrojové soubory všech řešení z knihy a Delphi 7 Studio Architect Trial (plně funkční 30denní verzi).

O autorovi:

Václav Kadlec (1978) je absolventem oboru Softwarové inženýrství na Západočeské univerzitě v Plzni, nyní v doktorandském studiu informatiky na Masarykově univerzitě v Brně. Je realizátorem projektu www.reminder.cz, publikoval již přes 170 článků o programování v Delphi a v Kylixu, o softwarovém inženýrství, databázových technologiích a mobilních zařízeních na www.zive.cz, www.linuxzone.cz, www.dbsvet.cz či www.mobilmania.cz. Je autorem tří knih o programování v Delphi, C a C++, oblíbených především u začínajících programátorů pro srozumitelný výklad i dostatek praktických informací. Je členem společnosti Mensa ČR.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM