EN

Mistrovství v Microsoft Excel 2000

Milan Brož


Kniha pro pokročilé uživatele Excelu a ty, kdo se jimi chtějí stát. Zatímco běžné využití Excelu popisuje Základní příručka, tato kniha se plně věnuje všem náročnějším postupům, nástrojům a funkcím, novým možnostem verze 2000 a seznamuje i se základy jednoduchého programování maker v jazyce VBA.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 765
EAN 9788072262700
Datum vydání 03.04.2002
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Mistrovství
Hmotnost 0,98
Typ Kniha

Představovat tabulkový procesor Microsoft Excel je nošením dříví do lesa, a těm, kdo se s ním již v základech seznámili, je také určena tato kniha. Pečlivým studiem Mistrovství v Microsoft Excel 2000 můžete dosáhnout vysokého stupně profesionality práce s tímto populárním programem. Najdete zde velké množství praktických a zajímavých příkladů, návodů jak co udělat, případně čeho se vyvarovat. Vše je doplněno množstvím obrázků. Ačkoli se v prvních kapitolách knihy probírají i zdánlivě začátečnická témata, jsou vysvětlována s ohledem na čtenáře již základů znalého, jemuž prozrazují pokročilejší možnosti, jako jsou například různé volby při ukládání souborů a nuance uložení do formátu jiných aplikací.

V prvních čtyřech kapitolách se seznámíte s novinkami Excelu 2000, problematikou kompatibility s předchozími verzemi, širokou paletou jeho ovládání a různými technikami práce s tabulkami, listy a soubory. Pátá kapitola je věnována vytváření grafů pro různé typy tabulek a prozrazuje desítky specialit pro jejich správné využití. Rozšíření znalostí k základním postupům zakončuje kapitola šestá, zabývající se operacemi se seznamy (tj. tabulkami v roli databází). Na praktickém příkladu, který se táhne celou kapitolou, se popisuje řazení, filtrace, doplňování souhrnů atd.

Sedmá kapitola seznamuje s oblastí, která doznala ve verzi 2000 největšího pokroku: s interaktivními tabulkami a interaktivními grafy. Osmá kapitola popisuje analytické nástroje Excelu, zpětné řešení, citlivostní analýzu, tvorbu scénářů aj. V deváté kapitole připojíme Excel k okolí. Budeme probírat práci ve skupině uživatelů, a to především v její moderní podobě prostřednictvím webových stránek. Nemusíte být ani připojeni na Internet, abyste mohli využít řadu týmových funkcí, např. hypertextové odkazy mezi soubory, úpravu souborů v internetovém prohlížeči a jejich zasílání elektronickou poštou. Desátá kapitola ukazuje vazbu Excelu na jiné aplikace Office 2000, zatímco ta následující zase využití společných modulů tohoto balíku v Excelu.

Kapitola dvanáct, to je bezmála sto stran, které vás zasvětí do automatizace práce v Excelu pomocí programování maker v jazyce Visual Basic for Applications (VBA) a vytváření užitečných aplikačních doplňků. Třináctá kapitola odkrývá bohatství různých typů funkcí Excelu a v příkladech ukazuje jejich všestranné využití. Ve čtrnácté kapitole jsou pak krok za krokem uvedeny dva praktické příklady vrcholného využití Excelu.

Závěrečné přílohy dovršují úplnost Mistrovství popisem technických parametrů Excelu, přehledem příkazů ze všech nabídek a panelů, možností nastavení pracovního prostředí, formátů importu a exportu, úplným výčtem funkcí a nejpoužívanějšími klávesovými povely. Kromě toho zde najdete slovníček hlavních pojmů z Excelu a dlouholetou praxí prověřené zásady tvorby tabulek a grafů.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM