EN

Peru: mýty, legendy a realita

Eva Farfánová Barriosová


Za dědictvím Inků z Limy až na Machu Picchu a přes Andy do džungle
Ve svém poutavém cestopise Peru: legendy, mýty a realita nás archeoložka a vyhlášení turistická průvodkyně Eva Farfánová Barriosová přenáší do pestrobarevného světa Peru. Autorka nás provází přes pobřeží, hory, pralesy a jezera, odkrývajíc nejen krásu přírody, ale také bohatství peruánské kultury. S úžasnou invencí vypráví mýty a legendy, které oživují historii této země. Kniha je ideálním průvodcem pro každého, kdo touží objevovat peruánské poklady a zároveň se nechat unášet kouzlem místních příběhů.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 312
EAN 9788026448990
Datum vydání 05.10.2023
Věk od 18
Formát 195x255 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,26
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jaké Peru bylo, jaké je dnes a jaké možná bude. Historie a geografie jihoamerické země, jež byla jádrem mocné říše Inků. Víra, zvyky, slavnosti i pestrý život Peruánců. A v neposlední řadě mýty a legendy této temperamentní země. To vše v knize Peru: Mýty, legendy a realita od české archeoložky a etnoložky Evy Frafánové Barriosové, která v Peru strávila téměř tři dekády svého života, a měla tak možnost Peru dokonale poznat.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Eva Farfánová Barriosová

Eva Farfánová Barriosová

Eva Farfánová Barriosová (* 1950) je česká archeoložka, spisovatelka, pedagožka a turistická průvodkyně. Po studiu prehistorie a etnografie v Praze pokračovala ve studiu archeologie v USA. Od roku 1973 strávila téměř třicet let v Peru, kde se dále věnovala peruánské archeologii a etnologii. Později působila na vysokých školách v Limě. Je autorkou několika knih o Peru a peruánské historii v češtině: Peruánské obrázky (2005), Pohřbená tajemství starého Peru (2009) a Sexuální život ve starém Peru (2014) a řady odborných článků s oficiálními vrstvami kultury.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM