EN

Boží příběhy aneb Biblické bizáry od Pastoral Brothers

Jakub Helebrant, Karel Müller


Ty nejujetější příběhy z Bible očima farářů-influencerů
Věděli jste, že Noe si občas rád přihnul a vytuhnul tak, jak ho pán Bůh stvořil? Že Ónan vůbec neonanoval? Nebo že Hospodin dovolil satanovi, aby si z chudáka Jóba udělal rohožku? Jak vidno, pořádné bizáry nejsou jen výsadou moderní doby a internetu – Bible jich je plná. Všechny ty vraždy, čuňačiny a podivnosti ale mají i překvapivý přesah do současnosti. Poznejte je z různých úhlů a popřemýšlejte nad nimi s dvojicí nejpopulárnějších českých farářů!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Kabinet č 5
Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788026446811
Datum vydání 17.04.2023
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,471
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Ty nejujetější příběhy z Bible očima farářů-influencerů

Věděli jste, že Noe si občas rád přihnul a vytuhnul tak, jak ho pán Bůh stvořil? Že Ónan vůbec neonanoval? Nebo že Hospodin dovolil satanovi, aby si z chudáka Jóba udělal rohožku? Jak vidno, pořádné bizáry nejsou jen výsadou moderní doby a internetu – Bible jich je plná. Všechny ty vraždy, čuňačiny a podivnosti ale mají i překvapivý přesah do současnosti. Poznejte je z různých úhlů a popřemýšlejte nad nimi s dvojicí nejpopulárnějších českých farářů!

„Kdyby křesťanský svět svolal Druhý nikajský koncil, aby přepsal Bibli pro křesťany třetího tisíciletí, Pastoral Brothers by museli sedět v jeho vedení. Křesťanství by pak možná zažilo svou novou renesanci. Je to poučné. Je to vtipné. Je to chytré a je to veskrze současné.“

Petros Michopulos,

spoluautor podcastu Kecy&Politika

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Lenka Zajíčková
Dva faráři Českobratrské církve evangelické. Já je poprvé zaregistrovala na YouTube, kde vystupují jako Pastoral Brothers. Svým výkladem Bible chtějí lidem ukázat, že církev není zakonzervovaná v minulosti a rádi by ji přiblížili i ateistům, kteří se s Biblí dosud nesetkali a nebo se jí vyhýbají. Představují nám, že i v Bibli jsou příběhy plné bizarností a snaží se nám je vysvětlit, pochopit a to velice zábavnou a humornou formou. Na konci téměř každého příběhu máte QR kód, který vám spustí video a vy se tak dozvíte ještě víc informací. Myslím si, že na trhu chyběla literatura podobného formátu, protože já, ač jsem ateista, tak mě čtení velice bavilo. Některé příběhy bylo složitější pochopit přes velké množství různých biblických postav, ale když to shrnu jako celek, vznikla velice povedená publikace.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jakub Helebrant

Jakub Helebrant

Jakub Helebrant se narodil v Kladně. V Lovosicích vystudoval gymnázium. Ve stejné době se stal členem Českobratrské církve evangelické, ve které se chtěl stát farářem. Proto po maturitě odešel do Prahy studovat Evangelickou teologickou fakultu. Po jejím absolvování a následné roční praxi v Praze Libni přijal místo pražského seniorátního faráře. V této funkci působí už osm let. Ve svém volném čase se věnuje sportu.
Zobrazit profil autora

Karel Müller

Karel Müller

Karel Müller se narodil na Vysočině v Okříškách u Třebíče. V Třebíči vystudoval Katolické gymnázium a po maturitě odešel do Prahy studovat Evangelickou teologickou fakultu. Ve stejné době se stal členem Českobratrské církve evangelické, ve které se chtěl stát farářem. Po absolvování studia a roční stáži v Benešově přijal místo pražského faráře pro mládež. V této funkci působí už čtyři roky. Karel Müller také učí křesťanství a etiku na Evangelické akademii v Praze. Jeho velkým koníčkem je horská turistika.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM