EN

Teribear

Tajemství modré krabice

Alena Mornštajnová


Vyprávění, které pomáhá. Od jedné z nejoblíbenějších autorek současnosti.
Teribear je méďa hrdina a také maskot Nadace Terezy Maxové už dlouhé roky, ale teprve nyní ožívá v příbězích Aleny Mornštajnové. Během svých napínavých dobrodružství navštíví zoologickou zahradu, les nebo třeba cirkus. S kým se při tom seznámí? A podaří se mu najít domov? Ilustrované vyprávění o přátelství, odvaze a odhodlání ukáže rodičům i dětem, že ke štěstí může dojít, doskákat nebo dojet na koloběžce úplně každý. Ať už je živý, nebo plyšový.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Vladimír Žák
Jazyk čeština
Počet stran 128
EAN 9788000065618
Datum vydání 20.01.2022
Věk od 6
Formát 160x230 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,436
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Proč jsou blechy užitečné? Potřebují veverky brýle? Kolik ořechů se vejde do zeleného batohu? A kdo je to vlastně ten Teri?

Teribear je méďa hrdina! A také je to už dlouhé roky maskot Nadace Terezy Maxové. Teprve nyní ale ožívá v příběhu od Aleny Mornštajnové. Napínavé chlupaté dobrodružství započne v modré krabici, poté Teri navštíví zoologickou zahradu, les a dokonce i cirkus. S kým se při tom seznámí? Jaké překážky překoná? A podaří se mu najít domov? Ilustrované vyprávění o přátelství, odvaze a odhodlání ukáže rodičům i dětem, že ke štěstí může dojít, doskákat nebo dojet na koloběžce úplně každý. Ať už je živý, nebo plyšový.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Hodnocení čtenářů

Eva Francová
Příběh plyšového medvídka Teriho, který hledá svůj domov, své místo, kam by patřil. Zkusí ho najít u veverky, v ZOO, v cirkuse, i v lese. Při jeho dobrodružné cestě mu budete fandit, aby našel to, co hledá. Znám a mám ráda knihy Aleny Mornštajnové, které jsou pro dospělé (ostatně, kdo by je neznal), ale s její tvorbou pro děti se setkávám poprvé a musím říct, že jsem stejně nadšená. Milý, krásný příběh. Je to pohlazení po duši. Ač na pár stránkách, jsou tu skvěle vykreslené postavy. Je to výborně napsané, každý bude chtít s medvídkem Terim strávit ještě více času. Příběh je to dobrodružný, ale zároveň dojemný a zahřál mě u srdce. Krásné ilustrace dodávají knize tu správnou atmosféru. Opět jedna dětská kniha, která si získá i dospělé čtenáře. Knihu teď začíná číst má devítiletá dcera a věřím, že se jí také bude moc líbit.
Alena Kolaříková
Medvídka z kampaně Terezy Maxové zná asi každý. I mě se líbí a tak, když jsem zjistila, že moje oblíbená spisovatelka Alena Mornštajnová vydala další dětskou knížku, neváhala jsem ani chvilku. Četli jsme ji před spaním s tříapůl letou Žof a od té doby se veverka, která nám skáče v lesíku za oknem jméno Simonka :-) Krásný laskavý příběh, nádherné ilustrace. Perfektní dětská knížka.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Alena Mornštajnová

Alena Mornštajnová

Vystudovala angličtinu a češtinu na univerzitě v Ostravě. Velkou část života pracovala jako překladatelka a učitelka angličtiny. Svou první knihu Slepá mapa psala 10 let. Následoval Hotýlek. Její třetí román Hana, který vyšel v roce 2017, pak způsobil skutečnou senzaci. Obdržela za něj cenu Česká kniha 2018 i Studentskou cenu Česká kniha 2018. Následovaly romány Tiché roky (2019) a Listopád (2021). Roku 2018 vydala v nakladatelství Albatros svou první knížku pro děti: Strašidýlko Stráša. Psaní této knihy vnímala jako terapii po těžkém tématu předchozího díla Hana. Další knihou pro děti Aleny Mornštajnové, která vznikla ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové, je Teribear – tajemství modré krabice.
Zobrazit profil autora

Recenze

knihcentrum.cz - Teribear

...„Dětská knížka autorky především pro dospělé čtenáře je svěží a půvabná. A také krásně ilustrovaná. Vhodná jak pro první čtení, tak k předčítání těm, kteří písmenka ještě neumí.“...
NAPIŠTE NÁM