EN

Malý bílý koníček

Elizabeth Goudge


Oblíbená kniha J. K. Rowlingové, autorky knih o Harrym Potterovi!
Do překrásné Měsíční doliny přijíždí z Londýna Maruška Merryweatherová, nová obyvatelka Měsíčního zámku. Musí zjistit, co se před mnoha lety přihodilo s měsíční princeznou, a je odhodlaná navrátit klid a štěstí celé Měsíční dolině. Milá kniha, která si získala srdce dětí po celém světě. V dětství jsem knihu Malý bílý koníček absolutně zbožňovala. – J. K. Rowlingová, autorka knih o Harrym Potterovi.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Little White Horse
Počet stran 272
EAN 9788025118153
Datum vydání 06.08.2012
Věk od 9
Formát 170x243 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,56
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tato publikace získala 5. místo v soutěži o "Nejlepší knihu veletrhu" na Veletrhu dětské knihy v Liberci.

Do Měsíční doliny přijíždí z Londýna půvabná dívenka Maruška Merryweatherová, aby se stala novou paní na Měsíčním zámku. Brzy zjistí, že není zdaleka první měsíční princeznou svého panství a začíná pátrat po tom, co se před mnoha lety přihodilo s její předchůdkyní. Při svém napínavém hledání nejen odhalí tajuplný příběh svého rodu, pozná mnoho věrných přátel, zažije spoustu dobrodružství a spatří záhadného bílého koníčka, ale také přijde na to, že jen ona jediná může navrátit klid a štěstí celé Měsíční dolině a jejím obyvatelům. A protože Maruška rozhodně nepatří mezi dívky, kterým chybí odvaha a duchapřítomnost, rozhodně se svůj úkol splnit a celý příběh tak přivést ke šťastnému konci.

Kletba Měsíčního údolí je okouzlující pohádková fantasy plná napětí, dobrodružství a odvahy, která si získala srdce miliónů lidí na celém světě.

Odvážná třináctiletá Maruška odjíždí žít ke svému strýci do Měsíčního zámku. Odhaluje temnou pravdu o prastaré kletbě, která již po staletí ničí Měsíční údolí. Zjistí, že je Měsíční princeznou. Jen ona jediná může zlomit prokletí a navrátit štěstí celému údolí. Má čas pouze do příštího úplňku. Maruška se s pomocí kouzelného jednorožce a lva vydává zachránit magický svět.

Film je natočen podle bestselleru Malý bílý koníček, za který získala anglická spisovatelka Elizabeth Goudgeová prestižní ocenění Carnegie Medal. V České republice knihu vydává nakladatelství Computer Press. Pemiéra filmu v českých kinech proběhne 11.6.2009.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM