EN

Jedlá semena z přírody

hledáme, sbíráme a všestranně vychutnáváme + 52 zdravých receptů

Anke Höllerová, Doris Grappendorfová


Semena planých rostlin jsou plná energie!
Semena mnoha našich jedlých planých rostlin jsou obzvláště chutná a plná životně důležitých látek – jsou to skutečné energetické bomby! Planá semena můžete všestranně využívat: jako hodnotný doplněk stravy, díky němuž budou dovážené superpotraviny (například chia semínka nebo blešníkové semeno) zbytečné, jako přídavek do jídel, ke kořenění, k přípravě hořčice, jako ořechový požitek, do mouky a kávy, na jedlý olej, nebo také naklíčená.

Detailní informace

Ilustrátor Anke Höllerová
Jazyk čeština
Původní název Essbare Wildsamen
Původní jazyk němčina
Překladatel Rudolf Rada
Počet stran 144
EAN 9788020459015
Datum vydání 01.11.2021
Věk od 15
Formát 170x235 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,474
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

V této knize je uvedeno 44 portrétů planých bylin s využitelnými semeny, včetně údajů o stanovišti, době zralosti, sklizni a využití. Obzvláště nápaditých a vybraných je více než 50 receptů nasladko a naslano, jednoduchých i rafinovaných, zdravých a velmi chutných.

ANKE HÖLLEROVÁ

Ročník 1966. Žije uprostřed luk a lesů v oblasti bývalého beržského vévodství (Bergisches Land). Po více než 30 letech ukončila činnost trenérky komunikace a koučky, aby se plně věnovala svému poslání bylinářky a strážkyně starého vědění. Provozuje vlastní bylinářskou školu v Radevormwaldu. Semena rostlin pro ni mají obzvláštní význam, jelikož zajišťují pokračování přírody a pro výživu současně představují energetické bomby.

www.bergischeskraeuterstuebchen.de

DORIS GRAPPENDORFOVÁ

Ročník 1959, diplomovaná bioložka. Při studiu pracovala jako lektorka bylinářských seminářů v různých vzdělávacích institucích. Absolvovala vzdělávání na léčitelku. Několik let provozovala vlastní školu léčivých rostlin. Pro podporu vlastního zdraví se intenzivně zabývá původní stravou blízkou přírodě. Sběr jedlých planých rostlin ji nakonec dovedl i k otázce, která jejich semena jsou jedlá. Tak vznikla myšlenka na tuto knihu.

www.dorisgrappendorf.de

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM