EN

Německá okupace českých zemí

František Emmert


Kniha podrobně popisuje fungování a působnost úřadu říšského protektora, státního tajemníka, oberlandratů, německého ministra pro Čechy a Moravu a dalších říšských úřadů. Pozornost věnuje přítomnosti německých vojenských, represivních i stranických složek NSDAP. Pokrývá i téma proněmecky orientované kolaborace, germanizace či snah nacistů maximálně využít české dělníky v německé válečné výrobě. Strukturované tematické kapitoly doplňují poznámky, tabulky, citace a více než 150 kvalitních dobových fotografií.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Původní název Německá okupace českých zemí
Počet stran 208
EAN 9788020442222
Datum vydání 26.10.2016
Věk od 15
Formát 137x205 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,989
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Další z volné série výpravných publikací významného českého historika mapuje německou okupaci českých zemí za druhé světové války. Nevšední formou přibližuje čtenáři vývoj, organizaci a činnost německé okupační správy v letech 1938 až 1945.

Kniha podrobně popisuje fungování a působnost úřadu říšského protektora, státního tajemníka, oberlandratů, německého ministra pro Čechy a Moravu a dalších říšských úřadů. Pozornost věnuje přítomnosti německých vojenských, represivních i stranických složek NSDAP. Pokrývá rovněž téma proněmecky orientované kolaborace. Samozřejmě se věnuje také germanizaci či snahám nacistů maximálně využít českých dělníků v německé válečné výrobě.

Kniha je přehledně strukturována do tematických kapitol, hlavní text doplňují poznámky, tabulky, citace a více než 150 kvalitních dobových fotografií.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
František Emmert

František Emmert

František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatury faktu. Ve svém díle se věnuje především českým dějinám dvacátého století. Některé jeho tituly byly vydány opakovaně nebo přeloženy do cizích jazyků. Uvedl se beletrizovaným souborem příběhů Češi ve wehrmachtu. Mezi jeho nejúspěšnější tituly patří Rok 1968 v Československu, Sametová revoluce či Václav Havel. V roce 2009 získal prestižní hlavní cenu E. E. Kische za knihu Osudové osmičky v našich dějinách. Žije v Brně, je ženatý a má dvě děti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM