EN

Tušení o lidské duši

Miroslav Plzák


Byl dříve mozek, anebo duše? Rozhodujeme se svobodně, nebo se jen slepě řídíme podněty z hlubin mozku? Potřebuje mozek duši, nebo je to soběstačný počítač? Je potom také schopen prožitku? Anebo pocity sídlí jedině v naší duši? A k čemu potom tato slouží a jaký je její smysl?

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788072465439
Datum vydání 03.02.2011
Věk od 15
Formát 125x205 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,34
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Byl dříve mozek, anebo duše?

Rozhodujeme se svobodně, nebo se jen slepě řídíme podněty z hlubin mozku? Potřebuje mozek duši, nebo je to soběstačný „počítač“? Je potom také schopen prožitku? Anebo pocity sídlí jedině v naší duši? A k čemu potom tato slouží a jaký je její smysl?

Na tyto i další znepokojivé otázky hledá odpověď známý český psychiatr Miroslav Plzák a s pomocí barvitých příkladů krok za krokem rozkrývá biologické a fyzikální zákonitosti fungování mozku a hledá jejich původ a smysl.

Někdy až s bolestnou neúprosností obnažuje syrovou podstatu našeho žití, jež bychom tak rádi viděli v růžových barvách. Nakonec přiznává, že definitivní, vědecky jisté odpovědi na výše položené existenciální otázky vlastně neznáme. Máme stále jen lépe či hůře zdůvodněná „tušení o duši“. A právě vedle dvou tradičních tušení – náboženského a vědecko-racionálního – formuluje Miroslav Plzák své „třetí tušení“.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM