EN

Román Medorek vyšel poprvé v samizdatu v roce 1985 – a už tehdy vyvolal u disidentské obce značný rozruch. Za zaznamenání stojí názor bohemisty Alexandra Sticha, který Medorka pasoval na jednu z nejlepších českých próz 80. let. Tak či onak, kontroverznost si Placákův zběsilý románový debut udržel dodnes. I v roce 2010 působí tato syrová generační výpověď stejně punkově a nespoutaně jako před čtvrtstoletím. Román poprvé vychází v úplnosti, se všemi původními ilustracemi Pavla Reisenauera.

Detailní informace

Žánr román
Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788025900277
Datum vydání 10.05.2010
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,37
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Román Medorek vyšel poprvé v samizdatu v roce 1985 – a už tehdy vyvolal u disidentské obce značný rozruch. Za zaznamenání stojí názor bohemisty Alexandra Sticha, který Medorka pasoval na „jednu z nejlepších českých próz 80. let“. Tak či onak, kontroverznost si Placákův zběsilý románový debut udržel dodnes; i v roce 2010 působí tato syrová generační výpověď stejně „punkově“ a nespoutaně jako před čtvrtstoletím. Za zmínku stojí, že román poprvé vychází v úplnosti, se všemi původními ilustracemi Pavla Reisenauera.

Petr Placák (1964) je přední český prozaik, historik a publicista; za svůj román-esej Fízl obdržel v roce 2008 cenu Magnesia Litera, za první oficiální vydání románu Medorek v roce 1990 Cenu Jiřího Ortena. Jako šéfredaktor listu Babylon už léta výrazným způsobem spoluformuje český veřejný prostor.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM