EN

Kronika nacismu

Komiksový příběh nacismu od jeho zrodu po pád

Zdeněk Ležák


Prozkoumejte neveselé dějiny. Vtipně a svižně. Komiksově!
Kladete si otázku, proč vypukla 2. světová válka, nejničivější válka v dějinách? Pak vám ji pomůže zodpovědět právě tato kniha, protože popisuje mimo jiné nacismus, který byl jednou z větví fašismu. V textové části budete sledovat vznik a vývoj fašistických hnutí v různých zemích od jejich počátků po konec 2. světové války. Sarkasticky psaná komiksová část se věnuje pouze německému nacismu se zaměřením na ústřední postavu hnutí Adolfa Hitlera.

Detailní informace

Ilustrátor Jakub Dušek
Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788026614494
Datum vydání 02.09.2019
Věk od 15
Formát 210x297 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,876
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Právě uplynulo 80 let od vypuknutí druhé světové války, dosud nejničivější války v lidské historii, kterou zapříčinil německý národní socialismus neboli nacismus. Byl jednou z větví fašismu, ideologického směru, jenž se zrodil na počátku 20. století a jako epidemie se velmi rychle rozlezl po celém evropském kontinentu. Nejúspěšněji zakořenil právě v Německu a v zemi svého původu – v Itálii. Tato kniha je rozdělena na seriózně psanou textovou a sarkasticky psanou komiksovou část. V textové sledujeme vznik a vývoj fašistických hnutí od jejich počátků až po konec druhé světové války. Kořeny ideologie budeme hledat už v antice. Společnost se ovšem začala výrazně měnit až po Velké francouzské revoluci. Tehdy se politika dostala do rukou lidovým masám a rozdělila se ideologicky na pravici a levici. Obě křídla brzy našla i své krajní polohy, z nichž se vyvinul fašismus a komunismus. Jak ničivé tyto extrémní ideologie dovedou být, naplno ukázalo 20. století. Komiksová část naší knihy se věnuje pouze německému nacismu se zaměřením na ústřední postavu hnutí Adolfa Hitlera. Děj začíná v roce 1919 s první schůzí zdánlivě bezvýznamné politické strany, ze které se později stala nechvalně známá nacistická partaj NSDAP. Komiks sleduje čtvrt století rozvoje strany, její uchvácení moci v zemi, vojenský vzestup Německa, rozpoutání války i konečný pád v roce 1945.

Zdeněk Ležák

narozen 1974 v Praze

Spisovatel, novinář a šéfredaktor časopisu ABC. Absolvent Literární akademie Josefa Škvoreckého. V redakcích časopisů pro děti působí nepřetržitě od roku 1999. Zaměřuje se především na tvorbu pro děti a mládež a tematicky na moderní technologie a historii. Je autorem úspěšných titulů Karel IV. – Pán světa, Stopa legionáře, Ve jménu Husa – Zrození kalicha, Jan Žižka – Bojovník ve jménu Husa, 100 let Československa v komiksu nebo Kronika bolševismu.

Web autora www.zdeneklezak.cz.

Jakub Dušek

narozen 1982 v Praze

Ilustrátor a komiksový výtvarník. Absolvent SVOŠF v Písku. Komiksu se věnuje od roku 2004.

Současně spolupracuje na hraných i animovaných projektech jako ilustrátor, scenárista a režisér.

Web ilustrátora: www.komixville.cz

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Zdeněk Ležák

Zdeněk Ležák

Zdeněk Ležák je šéfredaktorem oblíbeného časopisu ABC a vedoucím Newsroomu dětských časopisů ve vydavatelství Czech News Center. Více než 20 let se profesně pohybuje v tištěných a on-line médiích pro děti, posledních 12 let v šéfredaktorských pozicích. V roce 2011 vydal svou první knihu, román pro teenagery G2R - Tajemná hra. Od roku 2014 se věnuje psaní faktografických knih pro starší děti a dospělé, které jsou zčásti nebo celé komiksové. S jeho knihami, kterých dosud vydal 16, se na českém knižním trhu u nás rozšířil fenomén historického faktografického komiksu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM