EN

Chemické prvky kolem nás

Milan Bárta


Podívej se na svět okolo očima chemika
Chemické prvky tvoří naši potravu, naše těla, předměty v dílně, koupelně, spíži… Mnohé najdeme i tam, kde bychom je vůbec nečekali. Jejich objevování, výroba i používání mají navíc zajímavou historii i současnost. Jen v této knize jich je přes čtyřicet. A jsou to právě ty, které se nejčastěji objevují ve školních vzdělávacích programech českých škol a tedy i písemkách. V knize najdete barevné fotografie, vtipné ilustrace, hlášky studentů, mnemotechnické pomůcky, periodickou tabulku prvů a mnohé další.

Detailní informace

Ilustrátor Tomáš Profant
Jazyk čeština
Počet stran 112
EAN 9788026614081
Datum vydání 08.04.2019
Věk od 11
Formát 170x243 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,362
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Chemické prvky tvoří naši potravu, naše těla, předměty v dílně, koupelně, spíži… Mnohé najdeme i tam, kde bychom je vůbec nečekali. Jejich objevování, výroba i používání mají navíc zajímavou historii i současnost. V této knize jich je přes čtyřicet. A jsou to právě ty, které se nejčastěji objevují ve školních vzdělávacích programech českých škol, a tedy i v písemkách. Pojďme se s nimi seznámit blíže...

V knize najdete:

– hlášky studentů a studentek z hodin chemie

– nepřesnosti, omyly a mýty uvedené na pravou míru

– užití prvků a jejich sloučenin v dnešní době

– zajímavosti z historie

– praktické i teoretické úkoly

– vtipné ilustrace

– barevné fotografie

– periodickou soustavu prvků

– mnemotechnické pomůcky

Další tituly z řady "Chemie kolem nás"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Milan Bárta

Milan Bárta

Publikuje články pro českolipský regionální server i-noviny, představuje zajímavá místa i lidi. Od jedenácti let si píše deník, jako začínající učitel založil s kolegou školní časopis hrupka, do něhož přispíval povídkami o Horákovi. Horák se stal hlavním hrdinou i jeho první knihy Jak (ne)vyhodit školu do povětří, která netradiční formou popularizovala chemii. Chemii se věnoval i v dalších publikacích – Jak (ne)vyhodit školu do povětří 2, Chemické prvky kolem nás, Chemické sloučeniny kolem nás – Anorganika. O dětskou detektivku se pokoušel v knize Jak přežít školníka. Do románové podoby adaptoval dvě divadelní hry a jeden filmový scénář, s Barborou Koudelkovou sepsal tři pokračování jejích životních osudů. Žije a pracuje v České Lípě.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM