EN

Země a její národy 1

Období do roku 1550

Kolektiv


Moderní průvodce světovými dějinami ve výpravném provedení
Dějiny světa nejsou jen dějinami Evropy – v této zevrubné publikaci to dokládá kolektiv renomovaných historiků. Ve svém moderním pojetí historie přesouvají pozornost od politických center, jimž bývá věnováno nejvíce prostoru, k interakci člověka s životním prostředím. I díky důrazu na dobové technologie tak vznikl plastický obraz dějin porovnávající různé doby, místa a společnosti od počátku lidstva až do roku 1550. Pro své přehledné uspořádání může kniha sloužit jako netradiční učebnice světových dějin.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Earth and Its People, vol. I
Původní jazyk angličtina
Překladatel Daniel Agnew, Jan Zasadil
Počet stran 472
EAN 9788076018440
Datum vydání 11.09.2023
Věk od 18
Formát 216x278 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 1,784
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

První díl rozsáhlé dvoudílné publikace, která se v anglickém originále dočkala mnoha aktualizovaných vydání. Kniha představuje světové dějiny ve vyváženém celosvětovém rámci a přesouvá pozornost od politických center moci, jimž byla tradičně věnována pozornost. Jde o globální přehled světových dějin, jehož základním tématem je interakce člověka s jeho životním prostředím. Na tomto základě autoři přistupují k porovnání různých dob, míst a společností. Zvláštní důraz je přitom kladen na technologie (v nejširším slova smyslu) a na to, jakým způsobem technologický vývoj podmiňoval lidskou činnost. Desítky map, unikátních ilustrací a chronologických tabulek poskytují skutečně interaktivní čtenářský zážitek.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

Týdeník Hrot - VĚŠTĚNÍ Z MEČE V ZÁDECH A NORMALIZOVANÁ PROSTOVLASOST

„První díl Zemí a jejich národů přináší skutečně planetární dějiny plné pozoruhodných postřehů a různorodých pohledů. Kniha je bohatě ilustrována, obsahuje mapy a také krátká shrnutí, takže má místy charakter učebnice. Její výklad ovšem nehlásá jednoznačné teze, často připouští, že předkládá jen hypotézy, i když poutavé a podložené. Jejími autory jsou tentokrát američtí historici různých specializ...

primadoma.cz - Země a její národy. Kniha, která nám poskytne nový pohled na naše dějiny

„Autoři ve svém moderním pojetí historie přesouvají pozornost od politických center, jimž bývá věnováno nejvíce prostoru, k interakci člověka s životním prostředím. Kniha tak – i díky důrazu na dobové technologie – přináší plastický obraz dějin porovnávající různé doby, místa a společnosti od roku 3500 př. n. l až do roku 1550"

Life4you.cz - Země a její národy. Kniha, která nám poskytne nový pohled na naše dějiny

„Kniha, která nás provede historií Země v globálním kontextu. Všichni, kteří se zajímají o to, jak vznikala naše příroda, vyvíjelo se lidstvo a měnily dějiny, jež hýbaly světem, ocení poutavě, přehledně a originálně zpracovaného průvodce Země a její národy."

kultura21.cz - Země a její národy. Vyšehrad vydává výjimečného průvodce historií

„Kniha, která nás provede historií Země v globálním kontextu. Všichni, kteří se zajímají o to, jak vznikala naše příroda, vyvíjelo se lidstvo a měnily dějiny, jež hýbaly světem, ocení poutavě, přehledně a originálně zpracovaného průvodce Země a její národy."
NAPIŠTE NÁM