EN

Cesta / Diář 2018

Antoine de Saint-Exupéry


Ideální dárek pro každého, kdo ocení moudrého průvodce nadcházejícím rokem Další z řady našich originálních diářů, které pomáhají hledat sílu, klid a vlastní duchovní cestu. Tentokrát s inspirativními myšlenkami francouzského spisovatele, letce a válečného hrdiny ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY! Když tak malý princ šel dlouho pískem, skalinami a sněhem, stalo se, že objevil konečně cestu. A všechny cesty vedou k lidem. (Malý princ) Stěžejní témailustrovaného diáře na rok 2018 s citáty milovaného autora Antoina de

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 272
EAN 9788074299162
Datum vydání 28.08.2017
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,455
Typ Kalendář, diář
Vazba měkké desky z kartonu

Diář na rok 2018 Cesta přináší na každý týden podnětné myšlenky francouzského spisovatele, letce a válečného hrdiny Antoina de Saint-Exupéry (1900-1944). S motivem cesty se setkáváme v celém autorově díle – ať je to putování Malého prince po planetách či pouštní karavany v Citadele nebo bloudění pilota v Nočním letu. Vydejte se na cestu rokem 2018 s tímto oblíbeným autorem s optimistickou vírou v to nejlepší v člověku i v lidském společenství. Malířka a ilustrátorka Jiřina Lockerová ilustrovala více než 30 knižních titulů. Věnuje se mimo jiné malbě meditačních obrazů s terapeutickým účinkem, k nimž ji přivedl hluboký zájem o alternativní způsoby léčby a širší vnímání života. Její léčivé obrazy doprovázejí novou řadu originální diářů nakladatelství Vyšehrad, které pomáhají hledat sílu, klid a vlastní duchovní cestu.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint Exupéry byl francouzský spisovatel, letec a filozof, autor pohádkového příběhu Malý princ. Rodina mu pro jeho roztomilou tvář a lokny přezdívala Král Sluníčko. Byl velmi zvídavé a bystré dítě, rád vynalézal nové věci a vymýšlel vlastní básničky. Vždy obdivoval piloty, a tak není divu, že se při nástupu do vojenské služby nechal přidělit k letectvu. Prošel výcvikem pro vojenské i civilní piloty. Při první vážné nehodě se těžce zranil, na několik let povolání pilota opustil a živil se jako obchodní zástupce automobilové značky. Práce pro leteckou společnost ho ale naplňovala víc, v tomto období napsal knihy o létání Kurýr na jih a Noční let. Přivydělával si psaním reportáží a pokoušel se o dálkové lety. Při jednom z nich se vážně zranil, přesto se aktivně zapojil do leteckých bojů v druhé světové válce. Byl jedním z nejodvážnějších bojovníků. Odsuzoval předsudky a rasismus, věřil v duchovní hodnoty lidstva. Trosky jeho letounu byly nalezeny nedaleko francouzského přístavu Marseille, jeho smrt však nebyla objasněna. Filozofické dílo Citadela zůstalo nedokončené a bylo vydáno posmrtně.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM