EN

Biskup na snowboardu

Tomáš Holub, Martin Veselovský


Rozhovor Martina Veselovského, redaktora, moderátora, spoluzakladatele internetové televize DVTV a držitele několika Novinářských cen, Ceny Karla Havlíčka Borovského a Ceny Ferdinanda Peroutky s Tomášem Holubem, prvním vojenským kaplanem, účastníkem mezinárodních mírových misí IFOR/SFOR v bývalé Jugoslávii, vyjednávačem církevních restitucí a současným plzeňským biskupem, nejen o aktuálních otázkách církve, ale i o jeho osobním životě.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 128
EAN 9788074299063
Datum vydání 04.12.2017
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Rozhovory
Hmotnost 0,271
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Martin Veselovský, Tomáš Holub Biskup na snowboardu Tomáš Holub vstoupil do povědomí širší veřejnosti jako první vojenský kaplan české armády, který se zúčastnil několika mírových operací IFOR/SFOR v bývalé Jugoslávii. Poté působil několik let jako generální sekretář České biskupské konference a vedl vyjednávání o církevních restitucích. Jeho zatím poslední misí je úřad plzeňského biskupa. Jak vnímá současnou situaci církve pod vedením papeže Františka? Co si myslí o poslání kněze a biskupa v převážně nevěřící společnosti? Jak chápe mužskou spiritualitu a proč je pro něj důležitý sport? To jsou jen některé z otázek, jež tomuto netradičnímu prelátovi kladeMartin Veselovský, ostřílený redaktor a moderátor internetové televize DVTV a držitel mnoha prestižních novinářských ocenění.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Tomáš Holub

Tomáš Holub

Tomáš Holub se narodil v roce 1967 v Jaroměři a vyrůstal ve farnosti v Červeném Kostelci. Studoval filozofii a teologii na Cyrilometodějské bohoslovecké fakultě v Litoměřicích (1985–1989), dále v Salcburku a na Papežské lateránské univerzitě v Římě. Doktorát z morální teologie obhájil na KTF UK v Praze, kde se věnoval především otázkám etiky. Kněžské svěcení přijal v roce 1993 v Hradci Králové, kde začal působit jako kaplan a vyučovat na Církevním gymnáziu sv. Voršily (1993–1996). Následně se stal prvním vojenským kaplanem a později hlavním kaplanem Armády České republiky (1996–2006). Sloužil v jednotkách, které se podílely na mezinárodních mírových misích IFOR/SFOR v bývalé Jugoslávii. V armádě mu byla propůjčena hodnost plukovníka. V letech 2011 –2016 vykonával funkci generálního sekretáře České biskupské konference (ČBK) a účastnil se vyjednávání o církevních restitucích. Dne 12. února 2016 byl jmenován biskupem plzeňské diecéze, je předsedou Ekonomicko-právní komise ČBK a členem Komise pro katolickou výchovu ČBK. Od roku 2017 je členem etické komise Českého rozhlasu.
Zobrazit profil autora

Martin Veselovský

Martin Veselovský

Martin Veselovský se narodil v roce 1972 ve Vrchlabí. Dětství strávil v severočeské Kadani a od roku 1986 žije v Praze. Na začátku 90. let studoval několik semestrů historii na FF UK, ale školu nedokončil. Už v roce 1991 začal pracovat v tehdejší pražské pobočce Hlasu Ameriky. Zhruba deset let pak strávil v soukromých médiích, pracoval na Evropě 2 a pro TV Nova. Na konci roku 2000, těsně před „televizní krizí“, navázal spolupráci s Českým rozhlasem, což pro něho znamenalo první kontakt s publicistikou orientovanou na politická témata. V letech 2004–2006 moderoval politický diskusní pořad Sedmička na Nově, v roce 2006 na Radiožurnálu vytvořil formát politického rozhovoru Dvacet minut a o rok později byl přijat do České televize do pořadu Události, komentáře. Z veřejnoprávní televize odešel po šesti letech s několika kolegy poté, co vedení stanice nedokázalo dostatečně vysvětlit podezření týkající se politického tlaku a případného ovlivňování zpravodajství. Na jaře 2013 spoluzaložil soukromou internetovou televizi DVTV. Je držitelem několika Novinářských cen, Ceny Karla Havlíčka Borovského a Ceny Ferdinanda Peroutky. S manželkou Monikou Valentovou má dvě dcery, Rozárku a Viktorku.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM