EN

Moliere &

7 převyprávěných her v historických souvislostech

Renáta Fučíková


Druhý svazek ediční řady Největší dramatici nabízí plastický obraz francouzské společnosti 17. století.
Moliere, vlastním jménem Jean-Baptiste Poquelin, patří k nejslavnějším dramatikům éry francouzského i světového klasicismu. Právě jemu a francouzskému divadlu je věnován druhý svazek ediční řady Největší dramatici – bohatě ilustrovaná kniha, která nám přiblíží Francii Molierovy doby. Převyprávěla, úvodem a tematickými exkurzy doplnila a ilustrovala Renáta Fučíková.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 192
EAN 9788074298981
Datum vydání 27.11.2017
Věk od 12
Formát 160x300 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,871
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Moliere, vlastním jménem Jean-Baptiste Poquelin, patří k nejslavnějším dramatikům éry francouzského i světového klasicismu. Právě jemu a francouzskému divadlu je věnován druhý svazek ediční řady Největší dramatici – bohatě ilustrovaná kniha, která nám přiblíží Francii Molierovy doby i jeho životní osudy. V hlavní části představuje známá autorka a ilustrátorka Renáta Fučíková formou komiksu pět nejznámějších Molierových komedií (Škola pro ženy, Tartuffe, Misantrop, Lakomec, Zdravý nemocný) a přidává navíc dvě dramata od slavných Molierových současníků, jimiž byli Jean Racine (Faidra) a Pierre Corneille (Cid). Každá z her je orámována naučnými texty, díky nimž se čtenáři dozvědí mnoho podrobností například o vládě „krále Slunce“ Ludvíka XIV., o vztazích hugenotů a katolíků, o osudech Francie v průběhu třicetileté války, o merkantilismu či o absolutismu. S pomocí výpravných ilustrací pak Renáta Fučíková vypráví o zrodu barokního slohu, rozkvětu umění na dvoře Ludvíka XIV., o stavbě paláce ve Versailles, o tanečním, operním a divadelním umění, o návratu k přírodě, o galantních hrátkách šlechty, o chodu královského dvora, o rozkvětu vědy a řemesel, o životě nejchudších vrstev, o válečnictví, o honitbě, o politických intrikách, o koloniální expanzi a o mnoha dalších aspektech života ve Francii 17. století. Kniha vychází s podporou Ministerstva kultury ČR.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Renáta Fučíková

Renáta Fučíková

Renáta Fučíková patří mezi nejvýraznější současné české tvůrce autorských knih pro děti. Studovala na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, v ateliéru ilustrace a užité grafiky v letech 1982–1988. Zabývá se ilustrováním knih pro děti, učebnic, časopisů. Spolupracuje s Českou poštou, dosud vytvořila šest poštovních známek. Za svou práci získala řadu ocenění, včetně mezinárodních. Pravidelně získává ocenění v soutěži Zlatá stuha.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM