EN

Vraždy ve znamení hvězdy

František Kalenda


První z řady detektivních příběhů ze středověké Prahy, za vlády Karla IV Čestné uznání udělené od České asociace autorů detektivní literatury

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 208
EAN 9788074297380
Datum vydání 21.11.2016
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,296
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Rok 1350. Mladému králi Karlovi se konečně podařilo ukončit letité boje a sjednotit rozpolcenou Říši. České království si vydechlo a také pražská města se probudila z noční můry morové nákazy. Obchází je však nový strašák – vrah, který za sebou nechává těla zohavená znamením židovské hvězdy.A tak zatímco pražští židé opět trpí falešným nařčením, arcibiskup Arnošt z Pardubic povolává zpět do služby svého nejschopnějšího vyšetřovatele, aby vraha dopadl, dokud je ještě čas. Ve znamení hvězdy je historický detektivní román z období Karla IV. od Františka Kalendy, autora historické detektivky Ordál (Vyšehrad, 2012) nebo dobrodružné knížky pro děti Pes, kocour a sirotek (Vyšehrad-Meander, 2016).

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
František Kalenda

František Kalenda

František Kalenda se věnuje cestování, překládání z angličtiny, francouzštiny a portugalštiny a především psaní: povídek, fejetonů i knih. Povídky píše od dětství, v roce 2011 debutoval historickým románem Despota. Jeho druhá próza Ordál zasazená do středověkého Sedmihradska za časů tatarských nájezdů, se ucházela o Cenu Jiřího Ortena pro nejvýraznější spisovatele do 30 let.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM