EN

Dějiny světa 6

Globalizace od roku 1880 do dneška

Hans-Ulrich Thamer


Věk extrémů a razantních proměn
6. svazek se věnuje konci 19. a především 20. století, velkému rozvoji glabalizace. Tato doba přináší rozmach světového obchodu, technického a průmyslového pokroku, zrychlení toku informací i odpovědnosti k životnímu prostředí. Velké historické a politické změny přinášejí nové uspořádání společnosti a mezinárodních vztahů. Závěr je završen výhledem do 21. století.

Detailní informace

Číslo dílu 6
Jazyk čeština
Původní název WBG Weltgeschichte 6
Počet stran 464
EAN 9788074294365
Datum vydání 13.11.2014
Věk od 15
Formát 165x240 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 1,013
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Závěrečný svazek šestidílné edice Dějin světa, v originále vydávané prestižním německým nakladatelstvím WBG v Darmstadtu, se věnuje dvacátému století – století razantních proměn. Již na jeho počátku dosahoval obchod a průmyslová produkce bezmála dnešní globální šíře. Dvojice světových válek měla sice negativní dopad na celou širokou oblast lidského života a společnosti, nicméně právě v jejich průběhu dosáhl technicko-průmyslový pokrok svého vrcholu. Politické změny vedly k novému uspořádání společnosti i mezinárodních vztahů, jehož vliv je patrný dodnes. Konec 20. století se vyznačuje dramatickým zrychlením toku informací, jakož i toků finančních, zároveň se však vynořuje vědomí odpovědnosti vůči přírodě a životnímu prostředí. Svazek se věnuje rovněž fenoménu masové kultury a je završen obsáhlým výhledem do 21. století.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Hans-Ulrich Thamer

Hans-Ulrich Thamer

Hans-Ulrich Thamer (* 1943) je emeritní profesor moderních a soudobých dějin, působil na univerzitě v Münsteru. Soustředí se na období národního socialismu a fašismu, dějiny myšlení a sociální dějiny ve Francii v 18. a 19. století a kulturní historii.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM