EN

Rok 1968 v Československu

František Emmert


28 přehledných tematických kapitol * 145 dokumentárních fotografií *samostatně vytištěné kopie vzácných archiválií ve speciálních kapsách * CD s autentickými rozhlasovými nahrávkami ze srpnových dní

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 64
EAN 9788070219034
Datum vydání 20.11.2007
Věk od 15
Formát 235x267 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 1,4
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Unikátní publikace o událostech roku 1968 v Československu vyšla v předvečer 40. výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy. Kniha novou, nevšední formou dokumentuje počátky i průběh Pražského jara, srpnovou okupaci i navazující události (až do srpna 1969).Jedinečnost knihy spočívá především ve špičkovém grafickém zpracování. Děj je uspořádán do krátkých přehledných tematických kapitol ve formě „panelů“. Ty obsahují kromě hlavního textu také poznámky, množství kvalitních a pečlivě vybíraných fotografií, chronologické tabulky, medailonky, přetisky dobových dokumentů a další grafické prvky. Zvláštností knihy jsou samostatně vytištěné kopie vzácných archiválií vložené do speciálních kapes. Čtenář může z knihy volně vyjmout a detailně prostudovat tehdejší novinová vydání, letáky a výzvy proti okupaci a vzácné písemné dokumenty, včetně prohlášení Dva tisíce slov nebo Moskevského protokolu. Součástí publikace je také CD s autentickými rozhlasovými nahrávkami ze srpnových dní. Publikace tak plně vtáhne čtenáře – pamětníka i mladší generaci – do tehdejší atmosféry.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
František Emmert

František Emmert

František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatury faktu. Ve svém díle se věnuje především českým dějinám dvacátého století. Některé jeho tituly byly vydány opakovaně nebo přeloženy do cizích jazyků. Uvedl se beletrizovaným souborem příběhů Češi ve wehrmachtu. Mezi jeho nejúspěšnější tituly patří Rok 1968 v Československu, Sametová revoluce či Václav Havel. V roce 2009 získal prestižní hlavní cenu E. E. Kische za knihu Osudové osmičky v našich dějinách. Žije v Brně, je ženatý a má dvě děti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM