EN

Plzeňské mordy (audiokniha)

Vlastimil Vondruška


Zaposlouchejme se do dalšího detektivního příběhu Dramatizace historické detektivní povídky
Případ plzeňských mordů je úvodním příběhem knižní řady Letopisy Královské komory. Odehrává se v polovině 16. století, za vlády Ferdinanda I. Habsburského. Děj se zasazen do města Plzně. Při vyšetřování několika záhadných vražd se poprvé setkává královský písař z Prahy - Jiří Adam z Dobronína se svým pomocníkem, bakalářem Petrem Korcem. Díky jeho pomoci se mu podaří vyváznout zdravý z velmi ošemetné situace, a navíc společně odhalí intriky proti králi.

Detailní informace

Žánr detektivka
Délka 12 hodin 0 minut
Jazyk čeština
EAN 8594015312736
Datum vydání 08.12.2014
Věk od 15
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Audioknihy
Hmotnost 0,054
Typ CD audio

Případ plzeňských mordů je úvodním příběhem knižní řady Letopisy Královské komory. Odehrává se v polovině 16. století a vypráví, jak se při vyšetřování několika záhadných vražd v Plzni setkal královský písař Jiří Adam z Dobronína se svým pomocníkem bakalářem Petrem Korcem. Díky jeho pomoci se mu podaří vyváznout ve zdraví a navíc odhalí intriky proti králi. Děj je zasazen do atraktivního prostředí renesančního města s honosnou radnicí na rynku a křivolakými uličkami, v nichž žijí zámožní měšťané, stejně jako chudí řemeslníci, tovaryši, šenkýři a hampejznice. Důležité místo v příběhu však patří i zvláštní postavě podivného poustevníka a také romantické lásce. A jak to v románech Vlastimila Vondrušky nemůže být jinak, rozuzlení je opravdu překvapující.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vlastimil Vondruška

Vlastimil Vondruška

PhDr. Vlastimil Vondruška, CSc. se věnuje především beletrii (historické životopisné a detektivní romány). Vydává rovněž populárně naučné knihy. Jeho nejúspěšnějším titulem je čtyřdílná Přemyslovská epopej.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM