EN

Překlep a Škraloup

Tomáš Končinský, Barbora Klárová


Oceňovaná kniha v novém vydání!
Věděli jste, že věci stárnou? Stačí jen na chvilku nedávat pozor a z věci, která před chvíli zářila novotou, je starý, nepotřebný krám. Ale kdo za to může? Drobná stvoření, která mají veškeré stárnutí na starosti. Skřítek Překlep, jehož specialitou jsou chyby v knížkách, se jednoho dne vydá na dobrodružné putování k samotnému Zubu Času. Podaří se mu zastavit stárnutí? A kdo získá Křišťálový Prdlajs? A jakou roli v tom všem hraje mluvící hovnivál? Kniha oceněná Magnesií Literou a Zlatou stuhou.
Získaná ocenění:
Zlatá stuha, 2017, Cena Zlatá stuha - vítěz kategorie beletrie pro děti
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Daniel Špaček
Jazyk čeština
Počet stran 120
EAN 9788000049618
Datum vydání 11.12.2017
Věk od 9
Formát 240x320 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,893
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Věci stárnou, všimli jste si?

No samozřejmě, vždyť toho si nejde nevšimnout. Stačí na chvilku nedávat pozor a z věci, která před chvíli zářila novotou, je starý, nepotřebný krám. Ale kdo za to může? Představte si, že někde mezi námi žijí drobná stvoření, která mají veškeré stárnutí na starosti. A nemyslete si, je to pěkná fuška! Překlep, jehož specialitou jsou chyby v knížkách, však jednoho dne zjistí, že lidem často pokažená nebo zestárlá věc velkou radost neudělá, a tak se vydává na dobrodružné putování k samotnému Zubu Času. Podaří se mu zastavit stárnutí? A kdo získá Křišťálový Prdlajs? A jakou roli v tom všem hraje mluvící hovnivál?

Video

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Tomáš Končinský

Tomáš Končinský

V roce 2022 absolvoval FAMU, katedru scenáristiky a dramaturgie. Za scénář celovečerního filmu Schmitke, který měl premiéru na MFF v Busanu, byl v roce 2015 nominován na Českého lva. Scénář animované minigrotesky Černobílo byl v roce 2017 nominován na cenu Trilobit. Spolupracoval na velké spoustě televizních pořadů pro veřejnoprávní Českou televizi i komerční české televize (sitcom Comeback, seriály Redakce, Letiště, Doktor Martin, Strážmistr Topinka, televizní filmy Případ vraha – Uspávačka, Santiniho jazyk, animované seriály Mlsné medvědí příběhy, Anča a Pepík). Byl dlouholetým členem scenáristického týmu společnosti Bionaut. Kromě scénářů se věnuje také psaní knih a komiksů. V roce 2014 získal na Komixfestu v Praze ocenění Strip roku za komiks Kustodka Květa (ilustrace Františka Loubat). Dětská kniha Překlep a Škraloup vyhrála Magnesii literu a Zlatou stuhu za nejlepší knihu roku 2017 a kniha pohádek Cesta z Ošemetna ocenění Nejlepší dětská kniha nakladatelství Albatros Media 2020. V současné době pracuje pro Českou televizi a rozhlas jako scenárista a dramaturg řady dětských pořadů.
Zobrazit profil autora

Barbora Klárová

Barbora Klárová

Odmalička ji bavilo vymýšlet si. Jakmile se naučila psát, začala své fantazie svěřovat papíru (dodnes má z té doby sešitek pohádek, z puberty několik sešitků básní a neustále hromadí sešitky s poznámkami, nápady a postřehy). V roce 2003 vyhrála literární soutěž v anglickém jazyce (pořadatel SPUSA – Spolek přátel USA) s povídkou na téma "When No One Was Looking". Později psala reportáže, recenze a rozhovory do časopisu Kulturní Pecka (dnes Artikl) a ještě později scénáře televizních pořadů pro ČT :D (Černobílo, Studio Kamarád, Planeta Yó, Tamtam, Dobrodružství s orchestrem, Nonono, Mlsné medvědí příběhy aj.). Je spoluautorkou úspěšné knihy Překlep a Škraloup (Magnesia Litera, Zlatá stuha), v roce 2020 vysílal Český Rozhlas v rámci legendárního cyklu Hajaja její pohádky Neobyčejné příběhy pana inženýra, které o rok později vyšly v knižní podobě. Profesionálně se věnuje také hudbě a moderování.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM