EN

Sen letící želvy

Nora Eckhardtová


Debutový román české autorky o filmech, snech, lásce, kočkách a psech, a o vrahovi mladých žen.
Viktor pracuje v kině, má sklony k melancholii, trpí nespavostí a touží natočit film. Jeho žena Elena, optimistická učitelka jógy, potkává okouzlujícího muže. Oskar venčí cizí psy a sní o lásce. A mezitím tajemný Pan Z. ve své podzemní skrýši provádí věci, které se nesmí dostat na povrch. V magické atmosféře se rodí drama, které změní životy všech. Neotřelá kniha ukáže, jak je důležité umět odlišit kočku od psa, červenou od zelené a život od filmu.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 304
EAN 9788074736483
Datum vydání 09.04.2018
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice WALT
Hmotnost 0,418
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Prahu děsí Prsteníčkový vrah, který si vybírá oběti mezi mladými ženami vždy podle stejného vzorce. Na pozadí děsivých zpráv o vraždách žije svůj běžný život Viktor, dramaturg kina Obzor, pro něhož jsou filmy posedlostí. Viktor má sklony k melancholii a nespavosti, zanedbává svou krásnou ženu Elenu a sní o tom, že jednoho dne natočí vlastní skvělý film.

Elena, věčně optimistická učitelka jógy, má svého muže ráda, ale na jedné premiéře potká někoho, kdo ji zcela okouzlí. Do tajemné atmosféry příběhu vstupuje Oskar, kuchař, který ve volném čase venčí cizím lidem psy a má s nimi zjevně své záměry. Zatímco Viktor žije kinem a filmy, Elena se mu vzdaluje, aniž by si toho ve své zaslepenosti a posedlosti všiml. Pan Z. zatím ve své podzemní skrýši provádí věci, které se nesmí dostat na povrch, počet nevysvětlitelných vražd narůstá a vztahy se komplikují. Viktorovi se přestává dařit v práci a někomu hrozí násilná smrt. V magické atmosféře plné snů, nadějí ale také osobních selhání, podvodů a provinění se rodí drama, které změní životy všech. Neotřelá kniha o tom, jak je důležité umět odlišit (Schrödingerovu) kočku od psa, červenou od zelené a život od filmu. A také román o lásce a o tom, jaké to je, když o ni člověk přijde.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Nora Eckhardtová

Nora Eckhardtová

Nora Eckhardtová se narodila roku 1979 v Praze. Na Vysoké škole ekonomické vystudovala statistiku a filozofii, z čehož v následné kariéře nevyužila vůbec nic. Po mnoho let působila v propagaci pražských artových kin. Poté, co vyšel její debutový román Sen letící želvy, přesunula se na literární pole a pracuje jako externí redaktorka a posudkářka rukopisů. Před několika lety si našla novou zálibu, a to sbírání minerálů. Její fascinace přírodou „vybroušenými“ krystaly vedla k další vášni: tvorbě šperků z drahých kovů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM