EN

Kocourek Matýsek

Pohádka pro nejmenší čtenáře

Vlasta Hurtíková


Zvítězí kocourek Matýsek nad zlým medvědem, který mu ukradl chaloupku?
Pohádková knížka o odvaze a přátelství je určena začínajícím čtenářům. Příběh o kocourku Matýskovi a jeho dobrodružstvích při záchraně domečku přináší dětem důležité poselství: nad nepřítelem nemusí vždy zvítězit ten největší a nejsilnější! Jednoduché, opakující se texty pomohou dětem vstoupit do světa čtení a radovat se ze čtenářských úspěchů a porozumění psanému textu. Veselé obrázky doplňují příběh o tom, že odvážný je nejen ten, kdo se postaví nepříteli, ale i ten, kdo se nebojí požádat o pomoc.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr pohádka
Jazyk čeština
Počet stran 40
EAN 9788026611882
Datum vydání 13.11.2017
Věk od 6
Formát 225x225 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,379
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Pohádková knížka o odvaze a přátelství je určena všem začínajícím čtenářům. Příběh o kocourku Matýskovi a jeho dobrodružstvích při záchraně domečku přináší malým čtenářům důležité poselství: nad nepřítelem nemusí vždy zvítězit ten největší a nejsilnější!

Jednoduché, opakující se texty pomohou dětem vstoupit do světa čtení a radovat se ze svých čtenářských úspěchů a z porozumění psanému textu.

Veselé obrázky doplňují příběh o tom, že odvážný je nejen ten, kdo se postaví nepříteli, ale i ten, kdo se nebojí požádat o pomoc.

Vlasta Hurtíková je autorkou první české pohádkové knihy s piktogramy pro děti se speciálními potřebami, která vyšla pod názvem Kocourek Matýsek. Kniha zaznamenala velký úspěch, a proto se ji rozhodla připravit i pro ostatní malé čtenáře.

Spolupracovala s ilustrátorem Jiřím Kaláčkem, který dokázal mistrovsky oživit všechny postavičky tak, aby dětem pomohly snadněji vniknout do děje. Přáním autorky je, aby její příběhy pomohly dětem usnadnit vstup do čtenářského světa.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM