EN

Senzační výbušné experimenty

50 efektních pokusů pro mladé milovníky techniky nad 10 let

Radek Chajda


Nebojte se výbuchů! Ty naše jsou efektní a přitom bezpečné!
Knížka s celkem padesáti pokusy, na kterých si můžeš zábavnou formou ověřit fyzikální zákony v praxi. Budeš k tomu potřebovat běžně dostupné pomůcky jako třeba balónky, vodu, ocet či mikrovlnnou troubu. Každopádně si při testování užiješ spoustu legrace, ať už s kamarády, nebo i s dospěláky, které bys měl požádat o asistenci u pokusů, kde se pracuje s lihem či benzínem. Kniha je určena pro mladé výzkumníky od 10 let a při dodržení pokynů autora jsou všechny pokusy naprosto bezpečné.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr hravá věda
Jazyk čeština
Počet stran 72
EAN 9788026612285
Datum vydání 26.02.2018
Věk od 10
Formát 170x240 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,339
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Nebojte se výbuchů!

Ty naše jsou efektní a přitom bezpečné!

Zajímají tě pokusy? Baví tě zkoušet, jak se chovají různé látky v různých podmínkách? Pak je tato kniha právě pro tebe! Obsahuje 50 pokusů, které si můžeš vyzkoušet a seznámit se s fyzikálními zákony v praxi.

Je pro tebe fyzika noční můrou? Ani ty se nemusíš bát našich experimentů! Garantujeme, že tě pokusy v knize nadchnou a přinesou spoustu zábavy a poučení tobě i tvým kamarádům. Společně přijdete fyzice na chuť a třeba se vám podaří překvapit i učitele!

Nikdy se však nesnaž ohromit rodiče – třeba spáleným obočím nebo ohořelým kobercem v pokoji! Pokusy prováděj venku a na nehořlavém povrchu, třeba na betonu. Vždy dbej pokynů v návodech a pamatuj, že bezpečnost je na prvním místě! Pořiď si doporučené ochranné pomůcky, a když ti radíme, abys požádal o asistenci dospěláka, udělej to.

Kniha Senzační výbušné experimenty přináší 50 spolehlivých a ověřených pokusů od těch jednodušších s balónky a obyčejnou vodou v kapalném či plynném skupenství až po ty náročnější s lihem či mikrovlnnou troubou. Je určena pro čtenáře od desíti let a při dodržení pokynů autora jsou všechny uvedené experimenty naprosto bezpečné. Jednotlivé kroky pokusů jsou zobrazeny na fotografiích.

Publikace je rozdělena na sedm částí podle zaměření jednotlivých pokusů:

* Bezpečnost především

* Mechanické střelné zbraně

* Poznáváme vlastnosti látek

* Pistolky a děla

* Zkoumáme hořlaviny

* Pokusy s mikrovlnnou troubou

* Rakety a raketky

Kromě pokusů jsou součástí každé kapitoly i zajímavosti z vědy a historie. Mladý čtenář zjistí, že se kdysi střílelo bez použití střelného prachu, kdo vynalezl dynamit a jak se chránit před jaderným zářením. Autor nás ohromí informací o tajné válečné zbrani, která dokázala zničit sedmimetrovou železobetonovou stěnu. Pochopíme, na jakém principu funguje mikrovlnná trouba, a seznámíme se s největšími bombami v minulosti. Závěrem je poukázáno na to, že sílu hořlavin lze využít i pozitivně – třeba k dobývání vesmíru.

Mgr. Radek Chajda (1973)

absolvoval odborné studium fyziky se zaměřením na optiku a také studium učitelství matematiky a fyziky, obojí na Univerzitě Palackého v Olomouci. Díky své osmileté praxi učitele ví, jak zaujmout děti a nadchnout je pro objevování světa vědy. Je autorem řady publikací, které mladším dětem i dospívajícím přibližují zábavným způsobem fyziku, matematiku a jiné technické disciplíny. Spolupracuje s Českou televizí při tvorbě naučných pořadů pro děti a se svým programem „Hravá věda“ navštěvuje školy.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Chajda

Radek Chajda

Studoval odbornou fyziku se zaměřením na optiku a také učitelství matematiky a fyziky, obojí na Univerzitě Palackého v Olomouci. Pracoval jako odborný technik, což mu umožnilo získat široký přehled v technických aplikacích. Zároveň má i osmiletou praxi jakou učitel matematiky a fyziky. Nyní navštěvuje školy se svým programem „Hravá věda“ a věnuje se popularizaci vědy a techniky. Své bohaté zkušenosti z pedagogické praxe i technických oborů uplatňuje nejen ve svých publikacích, ale také ve spolupráci s Českou televizí při tvorbě naučných pořadů pro děti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM